• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kötü kokuya son
11 Ağustos 2011 Perşembe 17:05

Kötü kokuya son

Konya'nın Sarayönü ilçesinde bulunan Atak Tavuk Çiftliği Genel Müdürü Adnan Ersoy, çiftlikten çevreye yayılan kokuyla ilgili yaptığı açıklamada, çevreye zarar vermemek ve çevredeki yerleşim...
 Konya'nın Sarayönü ilçesinde bulunan Atak Tavuk Çiftliği Genel Müdürü Adnan Ersoy, çiftlikten çevreye yayılan kokuyla ilgili yaptığı açıklamada, çevreye zarar vermemek ve çevredeki yerleşim birimlerini rahatsız etmemek için yayılan kokuyu asgariye indirecek bir sistemi yakında fabrikaya kuracaklarını söyledi.
Genel Müdür Ersoy, çiftliğin 15 yıldan beri üretim yaptığını ifade ederek, "Bu zamana kadar hiçbir şekilde kokunun yayıldığı yönünde şikayet gelmedi. Bu yılki iklim şartlarının zaman zaman olumsuz seyretmesinden dolayı çıkan gübreyi kurutan makine bozuldu. Bu süre zarfında gübreyi dışarı çıkardığımız için koku çevreye yayılmış ve şikayetler bunun için gelmiş olabilir. Fabrikadan çıkan gübre atıklarını kurutma deposunda topluyoruz. Kokunun daha da asgari düzeye indirilmesi için koku gideren sistem kuran bir şirketle görüşüyoruz" dedi. Adnan Ersoy, 300'den fazla kişinin istihdam edildiği çiftlikteki tavuk sayısının 1.5 milyon olduğunu, yurt içi dışında, birçok ülkeye ihracat yaptıkları da sözlerine ekledi.
Fabrikadan çevreye yayılan kokuyu asgari düzeye indirmek için fabrikada incelemelerde bulunmak üzere gelen Kazancı Çevre Tekniği şirketi yetkilisi Engin Giray ise, "Fabrikaya kuracağımız bu sistem sayesinde yayılan kokuyu yüzde 90 oranında gidereceğiz" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA