• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Köşkten ilginç istekler!
30 Ağustos 2011 Salı 15:49

Köşk'ten ilginç istekler!

Köşk'ün halkla ilişkiler birimine "Beni Var Mısın Yok Musun yarışmasına sokun" diye başvuru yapıyorlar...
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatıyla 25 kişilik ekiple yapılandırılan halkla ilişkiler birimine bugüne kadar 230 bin elektronik posta, 135 bin de mektup geldi.

Cumhuriyet'ten Fırat Kozok'un haberine göre kimi yurttaş Gül'den "Beynime çip taktılar beni izliyorlar" diyerek yardım isterken, kimisi bir yarışma programına katılabilmek için, kimisi de kız istemek için aracı olmasını talep etti. Elektronik postayla Gül'den oyuncak talep eden, Köşk'ten aranınca şaşıran çocuğun "Ben sadece mailime cevap verilip verilmeyeceğini merak etmiştim. Maddi durumumuz iyi" yanıtı Kurumsal İletişim Başkanlığı'nın en ilginç anılarından biri oldu.

Kemal İlter başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanlığı'nda 25 personel görev yapıyor. Çalışanlardan bazıları resmi internet sitesi ile ilgilenirken, bazıları gün boyu gelen mektuplara, bazıları da elektoronik postalara yanıt yazıyor. Bir grup ise yalnızca gelen telefonlarla ilgileniyor. Dikkat çeken başvurular, dosya halinde düzenli olarak Gül'e sunuluyor. Cumhurbaşkanı, başvurulardan bazılarıyla doğrudan ilgileniyor. Bu çerçevede özellikle yurtdışında görev yapan bilim adamlarının ve akademisyenlerin başvuruları Gül'ün öncelik verdiği konular arasında yer alıyor.

2011'de başvurular patladı

Abdullah Gül'ün Anadolu Ajansı'na verdiği söyleşide de değindiği başvurularla ilgili ilginç ayrıntılar bulunuyor. Köşk kaynaklarının verdiği bilgiye göre resmi internet sitesi günde yaklaşık 1 milyon 600 bin kez tıklanan Köşk'e Gül'ün göreve başlamasından bu yana geçen 4 yıllık süreçte 220 bin elektronik posta, 135 bin de dilekçe ve mektup ulaştı. 2011 yılında başvuruların rekor kırdığı Köşk'e bu 1 yıllık sürede toplam 148 bin kişi ulaştı. Bu başvurulardan dikkate değer görülen yaklaşık yüzde 80'lik bölümle ilgili başvuru sahibine bilgi verildi ve işlem yapıldı. Başvurularda ilk sırayı "maddi yardım" konuları aldı. Bu konuda yaklaşık 40 bin başvuru yapıldı. "Adalet, ceza affı ve çeşitli davalarla" ilgili 30 bin kişinin yardım istediği Köşk'te en çok 3. başvuru konusu da "iş talebi" oldu. "Eğitim, burs, kütüphane" talebi gibi konularda da 4 yıl içerisinde toplam 20 bin başvuru geldi. Başvurulardan önemli bir bölümü elektronik posta ve mektupla yanıtlanırken, 3 bin 500 yurttaşa da telefon edildi.

'Beni Var Mısın Yok Musun'a sokun'

Gül'ün talimatıyla gelen başvurulara tek tek yanıt veren Kurumsal İletişim Başkanlığı personeli, zaman zaman ilginç başvurularla da karşılaşıyor. Bu çerçevede Köşk'e elektronik posta gönderen bir çocuk, ailesinin durumunun iyi olmadığını belirterek, Gül'den uzaktan kumandalı oyuncak istedi. Mailin ulaşmasının ardından başvurudaki telefon numarasını arayan personel, çocuğun güldüren yanıtıyla karşılaştı: "Maddi durumumuz iyi, arabaya ihtiyacım yok. Ben sadece yazdığım e-mailime bir cevap yazılıp yazılmayacağını, aranıp aranmayacağımı merak ettim. Teşekkür ederim." 4 yıllık dönemde Köşk'e başvuran kimi yurttaş borç para isterken, kimisi bir yarışma programına katılmak için yardım talebinde bulundu.

Köşk'e gelen bazı ilginç başvuru örnekleri şöyle:

* Sayın Cumhurbaşkanım, benim beynime çip yerleştirdiler ve sürekli izliyorlar. Yardım edin.

* Bizim için kız ister misiniz, siz isterseniz kesin verirler.

* Var Mısın Yok Musun yarışmasına katılmak istiyorum, yardım edin.

* Kim 500 Milyar İster adlı yarışmada soruyu yanlış cevaplandırdığım gerekçesiyle haksız yere elendim yardım edin.

* Eşimle aramız bozuk, rüyamda sizi gördüm, aramızı yapın.

* Sizi cezaevimizde mahkumlarla iftara bekliyoruz.

* 5 bin lira size dokunmaz, borç verin ben size 200 TL taksitle geri öderim.

* Köyümüze internet istiyoruz. Telefon kullanamıyoruz, baz istasyonu istiyoruz.

* Hayvancılık yapmak istiyorum, bana destek verebilir misiniz
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA