• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KOSKİnin atıksuda bilinçlendirme faaliyetleri
22 Ekim 2011 Cumartesi 12:58

KOSKİ'nin atıksuda bilinçlendirme faaliyetleri

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü MEVKA desteğiyle Sürdürülebilir Atıksu Yönetiminde Katılımcı Çevre Eğitimi Projesine ilköğretim okullarında başladı.
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Tarımsal Kalkınma Vakfı ortaklığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iştirakçiliği ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) hibe desteği ile hazırladığı “Sürdürülebilir Atıksu Yönetiminde Katılımcı Çevre Eğitimi Projesi”ni başlattı.

Konya merkezdeki ilköğretim okullarında başlatılan proje kapsamında öğrenciler için eğitim materyalleri hazırlanarak, ilköğretim okullarında dağıtılmaya başlandı. Her eğitim sonunda atıksu kirletme algılarını ölçmek amacıyla algı anket çalışmasının da uygulanacağı proje sonunda, çevreye ve doğaya verilen zarar ile atık suyun yükünün azaltılması, bilinç düzeyinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Konuyla ilgili KOSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Projede amaçlanan sonuç doğrultusunda, endüstrilerden kaynaklanan kirlilik yüklerinin azaltılması ile Atıksu Arıtma Tesisi’nde oluşan mekanik-elektrik ve otomasyon arızaları minimum seviyeye çekilecek, tesisten daha kaliteli arıtılmış su ve çamur elde edilecektir. Elde edilen kaliteli arıtılmış su ve çamurun çeşitli alanlarda kullanımı sağlanacak, organik kirlilik yüklerinin azaltılması ile tesiste fazla enerji tüketimi engellenmiş olacaktır. Böylece Atıksu Arıtma Tesisi’nin maksimum verimde, optimum seviyede işletilmesi ve işletme maliyetinin düşürülmesi sağlanacaktır” denildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA