• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KOSKİden MEVKA destekli bir proje daha
24 Aralık 2011 Cumartesi 12:16

KOSKİ'den MEVKA destekli bir proje daha

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Minimum Risk, Maksimum Güven Projesi ile Mevlana Kalkınma Ajansından hibe kazandı.
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından çağrısı yapılan teknik destek programı kapsamında “Minimum Risk, Maksimum Güven Projesi” ile hibe kazandı.

2011 yılı teknik destek programı kapsamında yer alan hibe sözleşmesi KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş ile MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman tarafından imzalandı.

“Minimum Risk, Maksimum Güven Projesi” kapsamında KOSKİ Genel Müdürlüğü’nde “İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre Güvenliği ve Gıda Güvenliği” konularında risk analizleri yapılacak.

Proje kapsamında KOSKİ tarafından yürütülmekte olan ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sitemleri için sürekli iyileştirme ve geliştirme çalışmaları yapılacak.

KOSKİ Genel Müdürlüğü, MEVKA hibesi ile teknik destek projesi ve danışmanlık hizmeti alacak, üretilen hizmetin risk analizlerini çıkartacak.

ATIKSU BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün MEVKA desteğiyle hazırladığı "Sürdürülebilir Atıksu Yönetiminde Katılımcı Çevre Eğitimi Projesi" devam ediyor. Proje kapsamında ilköğretim okullarında başlatılan atıksu bilinçlendirme faaliyetlerine; sanayi, meslek odaları ve iş yerlerindeki eğitimlerle devam ediliyor.

Bu kapsamda, proje konusuyla ilgili meslek odaları tespit edilerek, her meslek odasından 500 kişiye; şehir merkezinde faaliyette bulunan ve atıksu kirliliği oluşturan sanayi kuruluşlarında çalışan bin kişiye eğitimler veriliyor. Projede, çevreye ve doğaya verilen zararlar ile atıksu yükünün azaltılmasında bilinç düzeyinin yükseltilmesi amaçlanıyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA