• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KOSKİden Merama yeni uygulama
26 Haziran 2014 Perşembe 17:10

KOSKİ'den Meram'a yeni uygulama

Konya’nın Meram ilçesinin yeşil dokusunu korumak için her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Altınapa Baraj'ı sulamasında bu yıl, kurak bir kış geçirilmesi ve kaynak rezervlerinin düşmesi nedeniyle farklı bir uygulamaya gidiliyor.

1 Temmuz 2014 tarihinde sadece bir defaya mahsus kısa süreli açık kanaldan sulama verilecek. Ayrıca Meram Çay Sulama aboneleri, her ağaç için şehir şebekesinden 150 litre suyu 48 kuruştan sulama için kullanabilecek.
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Meram ilçesinin yeşil dokusunu korumak ve geliştirmek için her yıl düzenli olarak Selbasan Çayı üzerinden açık kanallar vasıtası ile Altınapa Baraj'ından gerçekleştirdiği sulamada; kurak bir kış geçirilmesi, kaynakların azalması, özellikle kar yağışının olmaması sebebiyle bu yıl farklı bir uygulamaya gidiyor. Sadece bir defaya mahsus olmak üzere açık kanaldan 1 Temmuz 2014 tarihinde su verilecek. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında ise Meram Çay Sulama aboneleri, şehir içme suyu şebekesinden ağaç başı 150 litre suyu 48 kuruştan sulama için kullanabilecekler. Sayaçtan geçen su miktarı, her ağaç için faturalarda 48 kuruştan, fazlası ise mevcut abonelik bedeli üzerinden hesaplanacak. Meram Çay Sulama aboneleri ağaç başı ne kadar sulama yapılabileceklerini www.koski.gov.tr internet şubesinden abone numaralarını girerek öğrenilebilecekler.
Konu ile ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Meram ilçesinin yeşil dokusunu korumak için bu yıl uygulanacak sistemde, kısıtlı imkanlar zorlanarak 1 Temmuz 2014 tarihinde kısa süreli bir defaya mahsus açık kanal sulaması yapılacağından, zaman ve su kaybını önlemek için bahçe sahiplerinin mutlaka bahçelerinin başında olmaları gerekmektedir. Açık kanal sulaması uygulamasından yararlanmak isteyen Meram Çay Sulama aboneleri bahçelerinde bulunmamaları durumunda bu hizmetten yararlanamayacaklardır. Konya'nın kurak bir kış geçirmesi suyu daha dikkatli ve tasarruflu kullanmayı gerekli kılmıştır. Kurak geçen kış sebebi ile hem yüzey suları, hem yer altı suyu halihazırda istenilen seviye ulaşmamıştır. Bunun bilincinde olan sulama aboneleri, su tasarrufuna, hem de ürün kalitesine önemli katkı sağladığı için sulama konusunda buharlaşmanın az olduğu ikindi ve sabahın erken saatlerini tercih etmektedirler. Aynı hassasiyetin devam etmesi durumunda, kurak geçen kış mevsimine rağmen yaz ayları su sıkıntısı yaşamadan geçirilebilecektir” denildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA