• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KOSKİ’den güvenilir ve sağlıklı su hizmeti
25 Ağustos 2014 Pazartesi 15:27

KOSKİ’den güvenilir ve sağlıklı su hizmeti

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, abonelerine sağlıklı su hizmeti sağlamak üzere su dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor.
 Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, abonelerine sağlıklı su hizmeti sağlamak üzere su dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. 
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, kişi, toplum ve çevre sağlığının korunması açısından son derece önemli olan içme ve kullanma sularının klorla dezenfeksiyonunu büyük bir titizlikle sürdürüyor. KOSKİ’den yapılan açıklamada, “İçme ve kullanma sularının klor ile dezenfekte edilmemesi durumunda insan sağlığını tehdit eden patojen mikroorganizmaların üremesi söz konusu olabilmektedir. 6360 Sayılı Kanun gereğince, KOSKİ Genel Müdürlüğü hizmet alanına dahil olan Konya il mülki sınırları içinde yaklaşık 900 klorlama noktası bulunuyor. Yapılan incelemelerde ilçelere bağlı birçok yerleşim yerinde klorlama sisteminin olmaması, birçok cihazın arızalı olması, sıvı klor olmaması gibi nedenlerden dolayı klorlama işlerinin yapılamadığı ve gereken önemin verilemediği tespit edilmiştir. İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik gereğince; tüketime sunulan içme ve kullanma sularının 0,2-0,5 mg/L bakiye klor sağlanacak şekilde düzenli olarak klorlanması gerekmektedir. Bu amaçla, ilk aşamada 19 adet klor dezenfeksiyon aracı temin edildi. Konya genelinde 19 bölgeye birer tonluk sıvı klor tankları yerleştirildi. Tanklara sıvı klor temini gerçekleştirildi. Klor sistemi kurulumu ve arızalara müdahale için 4 ayrı teknik ekip oluşturuldu. Görevliler tarafından, su sağlığı açısından önemli olan bakiye klor ölçümleri sürekli yapılmaya başlandı. KOSKİ, klor sistemi olmayan veya arızası giderilemeyen 400 noktada yeni klor sistemi kurulum çalışmalarını başlattı. İlçelerde ve yeni bağlanan mahallelerde şimdiye kadar 210 adet yeni otomatik klor sistemi kurulumu tamamlandı. Geriye kalan 140 otomatik klor sistemi kurulumu ise devam ediyor” denildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA