• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KOSKİ Tasarruf bilincini anlattı
26 Mart 2014 Çarşamba 15:05

KOSKİ Tasarruf bilincini anlattı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda öğrencilere su tasarruf bilinci konusunda eğitim verildi.
Dünya Su Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen bir programla Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, ilk, orta ve lise öğrencilerine su tasarrufunun önemini anlattı. Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda konuşan KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, etkinliğin amacının sadece 22 Mart Dünya Su Günü’nü kutlamak olmadığını, bununla beraber 2007 yılında öğrencilere yönelik başlatılan bilinçlendirme çalışmalarının değerlendirildiği bir faaliyet olarak da değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. KOSKİ Genel Müdürü Uzbaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün burada esasında sadece 22 Mart Dünya Su Günü etkinliği için değil, daha önce 2007 yılında başlamış olan bir eğitim çalışmasının devamını konuşmak için toplandık. 2007 yılında tüm okullarımızda su tasarruf bilincinin geliştirilmesine yönelik bir faaliyet başlatmıştık. O günden bugüne oldukça mesafe kat ettiğimizi söyleyebiliriz. Bunu nereden anlıyoruz? Şehrimizde kullanılan suyun kişi başına tüketim miktarıyla ilgili yaptığımız tespitlerde bunu bariz olarak gördük. Özellikle de okullarımızda yüzde yirmi beşe varan tasarruflar söz konusu. Su bitme tehlikesiyle karşı karşıya. Bugün Konya şehrinin su ve kanalizasyon hizmetlerini gören bir kurum olarak ifade ediyoruz ki; kent merkezinde suyun tamamı yer altı sularından çekiliyor. Zaman zaman bazı kişi ve kuruluşlar belki toplumu germemek için su kaynaklarının yeterli miktarda olduğunu söylüyor olabilir ama bu maalesef böyle değil. Su seviyelerinde düşüşler inkar edilemez. Şöyle bir gerçek de var ki eğitim faaliyetlerinden sonra seviye düşüşleri azaldı.”
 
KOSKİ Genel Müdürü Uzbaş, suyun değerini daha iyi anlamak için öğrencilere “Vanalarınızı bir gün kapalı tutun” önerisinde bulundu. Uzbaş’ın yaptığı konuşmanın ardından Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi’nin hazırladığı “Yağmurun Sesi” isimli sahne gösterisi beğeniyle izlendi. Daha sonra öğrencilere sertifikaları dağıtıldı. Program, su tasarrufunun öneminin anlatıldığı sunumun ardından son buldu. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA