• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Koski kanalizasyon şebekelerini temizliyor
20 Ağustos 2009 Perşembe 13:01

Koski kanalizasyon şebekelerini temizliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, kanalizasyon şebekelerinin sorunsuz çalışması amacıyla başlattığı temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, kanalizasyon şebekelerinin sorunsuz çalışması amacıyla başlattığı temizlik çalışmalarını sürdürüyor.
KOSKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, çalışmalar sonucunda yağmur suyu ızgaralarından ve rögarlardan çıkan kötü kokuların önüne geçileceği ve kanalizasyon şebeke ömrünün uzayacağı vurgulanarak şöyle denildi: “Şehrimizde 2 bin700 kilometrekanalizasyon şebekesi bulunmaktadır. 2007 yılında başlattığımız kanalizasyon temizleme çalışmasına bu yıl da devam ediyoruz. 2007 yılında 75 bin metre, 2008 yılında 150 bin metre kanalizasyon şebeke temizliği gerçekleştirdik. 2009 yılında ise 200 bin metre kanalizasyon şebeke temizliği yapılacak. Şu ana kadar işin yarısı tamamlandı.”
Kanalizasyon şebekelerindeki tüm tıkayıcı atıkların vakumlanarak temizlendiği kaydedilen açıklamada, her türlü tıkanıklığın kombine kanal temizleme araçları sayesinde kısa sürede giderilerek ekiplere daha çok arızaya müdahale yapma imkânı sağlandığını belirtildi. Kombine kanal temizleme araçlarının yüksek basınçlı sistemleri ile kanalizasyonu tıkayan maddeleri kolaylıkla parçalayabildiği vurgulanan açıklamada, “Atıklar20 cm. çapındaki boru aracılığı ile baca ağzından vakumlanabilmektedir. Bu sayede tıkanan kanalizasyon rahat bir şekilde açılabilmektedir. Şebekeler kanal içi görüntüleme aracı (System Supervision) ile görüntülenerek temizliğinin tam yapılıp yapılmadığı, şebekenin ıslah gerektirip gerektirmediği incelenmektedir. Yapılan bu temizlik sayesinde, şebekelerin arıza olmadan daha sıhhatli çalıştırılması, herhangi bir tıkanmaya meydan verilmemesi, yağışlı havalarda yaşanan taşkın problemlerinin azaltılması ve halkımızın herhangi bir sıkıntı yaşamadan şebekeleri kullanmaları sağlanmaktadır” denildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA