• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KOSKİ dolandırıcılara karşı vatandaşı uyardı
19 Ocak 2016 Salı 12:19

KOSKİ dolandırıcılara karşı vatandaşı uyardı

Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KOSKİ), kimliği belirsiz kişi veya kişilerin dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.


KOSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların arıza ihbarı bahane edilerek yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olması gerektiği bildirildi.

Bir çetenin Konya il merkezindeki bazı mahallelerin apartmanlarına KOSKİ adına girerek sayaç rekorlarını gevşettiği bilgisine ulaşıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dolandırıcıların, 'sayaç bağlantı elemanlarında arıza var' diyerek kat sakinlerinden bedel aldıkları bilgisi idaremize ulaşmıştır. Abonelerimize ait su ve atık su aboneliklerinin sayaç ve sayaç bağlantı arızaları ilk olarak ALO 185 birimimize ulaşır. İhbar, ekibimiz tarafından oluşturulan ilgili iş emirlerine istinaden açma-kesme ve sökme-takma işlemleri ekiplerimizce yapılır. Söz konusu arıza işlemlerini yapan personellerimizin üzerinde KOSKİ amblemli kıyafetleri ve KOSKİ personeli olduğuna dair kimlik kartı bulunmaktadır. Ayrıca yapılan bu işlemlerle alakalı personellerimiz tarafından müşterilerimizden hiçbir şekilde mahallinde herhangi bir ücret almamaktadırlar. Ücretli işlemler ilk faturaya yansıtılarak tahsil edilir. Bu itibarla müşterilerimizin mağdur olmaması için KOSKİ adına gelen kişilere kimlik sorulması ve aksi durumlarla karşılaşıldığı taktirde en yakın emniyet birimlerine bildirilmesi gerekmektedir."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA