• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Köşkde kritik görüşme
31 Temmuz 2010 Cumartesi 15:12

Köşk'de kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u kabul etti
Edinilen bilgiye göre, Çankaya Köşkü'ndeki kabul yaklaşık 1,5 saat sürdü.

YAŞ YARIN TOPLANACAK

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin terfi ve emeklilik durumları ile gündemdeki diğer konuları değerlendirmek üzere yarın toplanacak.

YAŞ'ın Ağustos Ayı Olağan Toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki Çakmak Salonu'nda yapılacak.

Bir üst rütbeye yükselecek general ve amirallerle, general ve amiralliğe yükselecek albayların durumunun yanı sıra, kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrılacakların ve görev süreleri bir yıl uzatılacakların da belirleneceği Şura'da, komuta kademesi de yeniden şekillenecek.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık'ın görev süreleri 30 Ağustos 2010 tarihi itibarıyla sona eriyor.
Orgeneral Başbuğ'un emekliye ayrılmasıyla boşalacak Genelkurmay Başkanlığı görevine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'in atanması bekleniyor. Orgeneral Koşaner, atanması halinde bu görevi 3 yıl yapacak.

Şura'da Orgeneral Koşaner'den boşalan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ve Orgeneral Işık'tan boşalan Jandarma Genel Komutanlığı'na da atamalar yapılacak. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ise görevlerini bir yıl daha sürdürecekler.
Şura'da, 134 general ve amiralin terfi ve emekliliklerinin görüşülmesi, 35 civarında general ve amiralin bir üst rütbeye terfi etmesi, 45 albayın da general ve amiral rütbesine yükselmesi bekleniyor.

TSK'yı ilgilendiren diğer konuların da görüşüleceği Şura'da alınan kararlar, 4 Ağustosta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanacak
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA