• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Köşk düğümü bu hafta çözülüyor
08 Ocak 2012 Pazar 20:16

Köşk düğümü bu hafta çözülüyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin konusundaki tartışma bu hafta sona eriyor. Meclis Anayasa Komisyonu bu hafta Gül'ün görev süresinin 5 yıl mı, 7 yıl mı olduğu muammasına son verecek.
Tutuklu vekil Mehmet Haberal'ın, 92 yaşındaki hasta annesiyle görüşmesini sağlayacak teklif de bu hafta Meclis'te görüşülecek.
 
-MECLİS GÜNDEMİ-
 
Meclis gündeminde bu hafta önemli düzenlemeler bulunuyor. AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat'ın, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi pazartesi günü
Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda, Çarşamba günü de Adalet Komisyonu'nda görüşülecek.
 
-HÜKÜMLÜLERE VE TUTUKLULARA HASTA ZİYARET İZNİ-
 
Teklif, tutuklu ve hükümlülerin kanunda öngörülen yakınlarının ağır hastalık hallerinin bulunması ve bu durumun sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi hallerinde söz konusu hasta yakınlarını ziyaret edebilmesini öngörüyor.
Teklife göre, hükümlünün ana, baba, eş, kardeş, çocuk ile eşinin anne ve babasından birinin yaşamsal tehlike oluşturacak önemli ve ağır hastalık hallerinin bulunması ve bu durumun sağlık kurulu ile belgelendirilmesi şartıyla hükümlülere hasta ziyareti için bir gün izin verilebilecek.
 
-TUTUKLUYA HASTA ZİYARETİ İZNİ-
 
Teklif, tutukluların ana, baba, eş, kardeş, çocuk ile eşinin anne ve babasından birinin yaşamsal tehlike oluşturacak önemli ve ağır hastalık hallerinin bulunduğunun sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi durumunda tutukluya, dış güvenlik görevlisinin refakatinde yol süresi dışında hasta ziyareti için bir gün izin verilecek.
 
-HÜKÜMLÜNÜN AVUKATLA GÖRÜŞMESİNE 6 AYA KADAR SINIRLAMA-
 
Teklif ile, hükümlünün kendisiyle görüşme yapan kişiler aracılığıyla bir suç örgütünün faaliyetlerine yön verdiği hususunda somut olguların varlığı halinde Cumhuriyet başsavcılığının istemi üzerine, infaz hakimi kararıyla avukat ve sair kişilerle görüşmesine altı aya kadar sınırlama getirilebilecek.
 
-KÖŞK MUAMMASI ÇÖZÜLECEK-
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi konusundaki tartışmalara son verecek tasarı da Anayasa Komisyonu'nda Perşembe günü görüşülecek. Geçen hafta Anayasa Komisyonu'nda Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu Tasarısı alt komisyona gönderilmişti. Alt komisyon Çarşamba gününe kadar çalışmalarını tamamlayacak ve bir rapor hazırlayacak.
Perşembe günü yapılacak toplantıda AKP tarafından getirilecek geçici maddeyle Cumhurbaşkanı'nın görev süresinin 7 yıl olduğunun ifade edilmesi bekleniyor. Ancak muhalefet partileri Cumhurbaşkanı'nın görev süresinin 5 yıl olduğunu düşünüyor ve 7 yıl ibaresinin de yasayla değil, Anayasa değişikliği ile yapılması gerektiğini ifade ediyor.
 
-EMEKLİ VEKİLE MAAŞ DÜZENLEMESİ-
 
Meclis Genel Kurulu'nda,12 Ocak Perşembe günü vetolu emekli vekile maaş düzenlemesi görüşülecek. 6 Ocak Cuma günü Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yüzde 60'lık oran yüzde 45'e indirildi. Düzenleme Perşembe günü de Genel Kurul'da görüşülecek.
Genel Kurul, Salı ve Çarşamba günleri de 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine kaldığı yerden devam edecek.
11 Ocak Çarşamba günü Anayasa Komisyonu'nda, İçtüzük Teklifi'nin ele alınması bekleniyor.
11 Ocak Çarşamba günü Adalet Komisyonu'nda, Devlet Sırrı Kanunu Tasarısı,
CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat'ın Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ele alınacak.

12 Ocak Perşembe günü Adalet Komisyonu'nda Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek....
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA