Köşeye sıkıştılar

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin görüşmelerde HDP milletvekillerinin provokatif tutumlarının manidar olduğunu ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, HDP’nin de PKK’nın da köşeye sıkıştığını söyledi.
Köşeye sıkıştılar

Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğü olaylı toplantı hakkında açıklamalarda bulunan Konya Milletvekili Abdullah Ağralı HDP milletvekillerinin bu kadar saldırgan bir tutum sergilemelerinin manidar olduğunu söyledi.

Dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili görüşmelere HDP’li milletvekillerinin provokasyonlarının damgasını vurduğunu belirten AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, “Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili teklif önceki gün Anayasa Komisyonu’ndan geçti. Komisyonda görüşmeler işin doğrusu biraz arbedeli geçti. Anayasa teklifi 3 partinin desteğiyle komisyondan geçerek Genel Kurula sevk edildi. HDP’li vekillerin bu kadar saldırgan bir tutum sergilemelerini anlayabiliyoruz. Ben devamlı Şırnak’a da gidip geliyorum. Şu anda HDP bölgede tabanını kaybetmiş ve bitmiş durumda bulunuyor. Biraz da mağdur edebiyatı yapma durumları da var. AK Parti olarak Sayın Başbakanımızın da bize söylediği hiçbir parti ayrımı yapmadan dosyası olan milletvekillerinin yargıya intikali ve yargı önünde herkesin hesap vermesi yönünde. İşin özü bu aslında. AK Parti de hiçbir şeyden de kaçmıyor. Bununla ilgili de önceki gün sonuçlanan çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonraki aşamada tasarı komisyondan geçtikten sonra Genel Kurula gönderilecek. Genel Kurul’da da oylandıktan sonra yasalaşacak ve Mecliste dosyası olan milletvekilleri yargıya gidecek. Buradan da her milletvekili ceza alacak diye bir sonuç çıkmaz. Meclis sadece dosyası olan milletvekillerinin dosyalarının yargıya intikalinin önünü açmış oldu. İşin özü budur.” dedi.

terorle-mucadele

GÜNEYDOĞU'DA HDP’YE DESTEK AZALIYOR

Şırnak Silopi ve Cizre’ye sürekli gidip geldiklerini ve HDP’ye desteğin her geçen gün azaldığını aktaran Ağralı, “Başbakanımız da bizi Şırnak vekili olarak görevlendirmişti. O bölgede edindiğimiz izlenimler neticesinde hendek ve sur meselesi HDP’yi ciddi anlamda bitirmiş durumda bulunuyor. Çünkü bunun bir mantığı yok. Yüzde 80-90 oy aldığınız ve Belediyenin sizde olduğu yerlerde vatandaşa hizmet etmek yerine her tarafı hendeklerle doldurup, insanların evlerini işgal edip, mahremiyetlerine saygı duymayıp, çocukları da hendeklerin başına götürüp buna da özerklik demenin bir mantığı yok. Çünkü vatandaş HDP’ye acaba huzur gelir mi diye oy verdiğini söylüyor. HDP ise bunun tam tersini yaptı. Terör ile aralarına mesafe koymadılar. Bunun da son örneğini önceki gün gece komisyondan çıkarken tüm HDP milletvekillerinin terör örgütü sloganı atmalarıyla gördük. Bu süreç de aslında bunların samimiyetsiz olduklarının bir göstergesidir. Bizi çözüm sürecinde samimi olamamakla itham edenler aslında önceki gün kendi düşüncelerini ve gerçek görüşlerini ortaya koymuş oldular.” şeklinde konuştu.

abdullah-agrali--(1).jpg

İNSANLAR ARTIK HUZUR İSTİYOR

Güneydoğu’da insanların artık huzur ve barış istediğini belirten Ağralı, “Belki ilk defa insanlar kimliklerini gizlemeden teröre karşı net bir tavır koyuyorlar. HDP’li vekillerin Cizre’de Silopi’de çok rahat dolaşabileceklerini sanmıyorum. Çünkü insanlar ciddi anlamda mağdur olmuş durumdalar. İnsanlar artık bu meselenin bir hak arama meselesi olmadığını ve HDP’nin başka hesaplar içinde olduğunu net olarak görmüş oldu. O açıdan da ben bu agresifliği buna bağlıyorum. Önceki gün de gurubumuzu çok tahrik ettiler. İşitmediğimiz hakaretleri işitmiş olduk ancak gurubumuz çok büyük olgunlukla hareket etti. HDP’lilerin arasında provokasyon yapan ve ortamı germeye çalışanlar da vardı. Tüm bunlara rağmen olması gereken oldu ve dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili anayasa değişikliği teklifi Anayasa Komisyonu’nda kabul edildi. Bundan sonra da süreç kendi mevzuatında işleyecektir.” ifadelerini kullandı.

mecliste-kavga--(1).jpg

ÖRGÜT HİÇ OLMADIĞI KADAR KÖŞEYE SIKIŞTI

Güneydoğudaki operasyonlar ve yeni anayasa çalışmalar hakkında da konuşan Ağralı, “Güneydoğu’da operasyon son derece başarılı gidiyor. Belki de örgüt hiç olmadığı kadar köşeye sıkışmış durumda bulunuyor. İlk defa bu kadar ciddi miktarda kayıplar verdi. Gerçekten son derece başarılı askeri operasyonlar yapılmakta. Belki de işin en güzel tarafı da ciddi manada Türkiye’nin her tarafından kamuoyu desteği var. 80-90 gün sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cizre’de, Silopi’de, İdil’de, Nusaybin’de insanlar sabırla terörün bitmesini bekliyor. Bu da operasyonlara verilen desteğin tipik bir örneğidir. Yeni anayasa çalışmaları devam ediyor. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Anayasa seçim döneminde de bizim bir vaadimizdi. Seçimden önceki vaatlerimizin de tamamını yerine getirmeye devam ediyoruz. Bunun da %60-70’lik oranını tamamlamış durumda bulunuyoruz. Anayasa çalışmaları ile ilgili de muhalefet ile de bir mutabakat içinde bulunmamız gerekiyor. Bu anlamda da muhalefetin ipe un serdiğini gözlemliyoruz. Çünkü gerçekten bugün darbe anayasasının Türkiye’yi artık taşımadığını bu gömleğin artık dar geldiğini görmekteyiz. O nedenle de önümüzdeki dönemde yeni anayasa çalışmalarımızın daha da yoğunlaştığı bir dönem olacak.” diye konuştu.

mecliste-kavga--(2).jpg

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ