• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Korkmaz; Gazze ye bir darbede Mısır dan
06 Ocak 2010 Çarşamba 17:02

Korkmaz; 'Gazze ye bir darbede Mısır' dan'

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Mısır Ariş Limanında yaşanan olayların üzüntü verici olduğunu ve Gazzeye bir darbenin de Mısırdan geldiğini söyleyerek hükümetimizin Ariş Limanında...

MÜSİAD Konya Şube BaşkanıAslan Korkmaz, Mısır Ariş Limanı’nda yaşanan olayların üzüntü verici olduğunu ve Gazze’ye bir darbe’nin de Mısır’dan geldiğini söyleyerek hükümetimizin Ariş Limanı’nda yaşanan problemi diplomatik yollarla biran önce çözmesi gerektiğini söyledi.   

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube BaşkanıAslan Korkmaz, Mısır Ariş Limanı’nda yaşanan geçit problemini yazılı bir açıklama ile değerlendirdi.  

Acı çeken bir konumda olan Gazze’ye şimdi de Mısır’ın eziyet ettiğini belirten Korkmaz; “Gazze'nin izolasyonunu protesto için 6 Aralık 2009 tarihinde yola çıkan "Filistin'e yol Açık" konvoyunun Mısır Ariş Limanı’ndan geçişine engel olunmuştur. Dün aldığımız son haberlere göre yardım için Gazze’ye ulaşmayı hedefleyen vatandaşlarla, Ariş Limanı görevlileri ve Mısır polisi arasında tartışmalar yaşanmış ve yaralıların olduğu haberi alınmıştır. İsrail barbarlığının zulmüne yıllardır maruz kalan Gazze halkı, bugün kendilerine yardım etmeye çalışan insanlarla buluşamamanın sıkıntısını çekmektedir. 30 gün önce yola çıkan bir konvoyun aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen mazlum Gazze halkıyla buluşamamasının sebebini bir İslam ülkesi olan Mısır’ın oluşturması bizleri hakikaten üzmüştür. Ayrıca konvoy yola çıkmadan önce Gazze’ye geçişlerine izin verileceğini ve yardıma giden konvoyların 4 gün Gazze’de kalabileceğini açıklayan Mısır’ın şimdi de 4 gün olan süreyi 48 saate indirmesi yapılan büyük bir saygısızlıktır. Mısır’ın bu hareketini esefle kınıyor, hükümetimizin de Ariş Limanı’nda yaşanan olaylara diplomatik bir çözüm getirmesini ve sıkıntı çeken vatandaşlarımızın Gazze’ye girişinin sağlanmasını istiyoruz” dedi.

Mısır hükümetinin verdiği sözde durmasını ve yapılan yanlıştan dönülmesi gerektiğini vurgulayan Korkmaz; “Mısır ülkemizin ticareti ve sanayisi açısından önemli bir ülkedir. İşadamlarımız fuarlar ve faaliyetler konusunda Mısır’a ilgi duymaktadır. Ticaretimizin de iyi seviyelerde olduğu bir ülke’nin bugün Ariş Limanı’nda ülkemiz insanına yapmış olduğu zulmü kabullenememekteyiz. Mısır’ı, yapmış olduğu yanlıştan bir an önce dönmeye çağırıyor ve yardım konvoyunun söz verildiği üzere Gazze’de 4 gün kalmasını istiyoruz” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA