• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Korkmaz: Evdeki antrenmanlar bana inandırıcı gelmiyor
02 Mayıs 2020 Cumartesi 21:41

Korkmaz: Evdeki antrenmanlar bana inandırıcı gelmiyor

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, TRT SPOR'a "Futbola Dönüş Öneri Protokolü"nü değerlendirdi. Korkmaz, "Futbolcular 4 haftada nasıl hazırlanacak ben bilmiyorum. Evdeki antrenmanlar bana inandırıcı gelmiyor" dedi.

TRT SPOR'a konuk olan Süper Lig ekibi İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, sözlerine koronavirüsle mücadele eden sağlık çalışanlarına teşekkür ederek başladı.

Korkmaz, salgın nedeniyle ertelenen liglerin yeniden başlatılması konusunda yürütülen süreçle ilgili şunları söyledi:

"TFF liglerin yeniden başlamasıyla ilgili bir tarih belirlemedi. Ancak bize 'Futbola Dönüş Öneri Protokolü' geldi. Bu protokolde maçlara hazırlanmak için 3 evre sundular bize. Tabi bu protokolü hayata geçirmemiz için maçların ne zaman başlanacağının da belli olması gerekiyor. 'Haziran ortası' diyorlar."

"Küme düşme bu sezon uygulanmasın" tartışması

Küme düşmenin bu sezon kaldırılması talepleriyle ilgili soruya ise Korkmaz, "Bu konuyu kulüp yöneticileri ve başkanlar konuşabilir. Biz neticede oların çalışanlarıyız. Biz görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Ama bir belirsizlik var, doğal olarak. Biz de fubolcular da bu belirsizliğin bitmesini istiyoruz" yanıtını verdi.

"Evde yapılan antrenmanlar bana inandırıcı gelmiyor"

Bülent Korkmaz, liglerin yeniden oynatılması ve "Futbola Dönüş Öneri Protokolü" ile ilgili tereddütlerini şu sözlerle dile getirdi: 

"TFF, 'Futbola Dönüş Öneri Protokolü'nü gönderdi, futbolun içindeki bazı isimler de 4 haftada fulbolcuların hazır olacağını söylüyor. Ancak TFF'nin bu protokolünü uyguladığımızda 4 haftada hazır olup olmayacağımızı, yeterli olup olmayacağını bilemiyorum. Söz konusu protokolü normal bir insan için hazırlanmış. Evde yapılan antrenmanlar açık söyleyeyim; bana inandırıcı gelmiyor. Çünkü oyuncular sahada mücadele ediyorlar, tüm eforlarını takım olarak sahada ortaya koyuyorlar. Maç stresi daha farklı oluyor. Yakın temasın olduğu bir oyun. Aradan yaklaşık 1.5 ay geçti, bu süre sezon sonundan yeni sezona geçişten de daha uzun. Hep fiziksel yeterlilikten söz ediliyor, olayın psikolojik yönü de var. Protokolün öngördüğü 4 hafta futbolcular, nasıl hazırlanacak ben teknik direktör olarak bilmiyorum. Protokol çok güzel hazırlanmış ancak antrenman programının 4 haftada nasıl olacağını bilemiyorum. Sezon başındaki program 6 haftalıktır ve takım halinde çalışılır. Bunun içinde hazırlık maçları da vardır. Ama oynayın derlerse çıkıp oynayacağız. Ayrıca işin psikolojik yönü de çok rahat halledilecek gibi görünmüyor. Kaldırımda giderken maskesiz birini görünce yol değiştiriyorsunuz. Bütün futbol dünyasının buna hazırlanması lazım. Bunun da nasıl olacağını şu anda kavrayamıyorum."

"Lig oynatılırsa tek düşüncemiz Konyaspor'u ligde tutmak olacak"

Konyaspor'un ligdeki durumuna da değinen Korkmaz, "Son haftalarda çıkış içindeydik, İstediklerimiz hemen hemen olmak üzereydi. Tabi bu olay olunca ister istemez futboldan uzaklaştık. Ancak maçlar oynandığı takdirde tek düşüncemiz Konyaspor'u ligde tutmak oalacak" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA