• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Korkmaz: "Gelecek çocuklarımızındır"
23 Nisan 2011 Cumartesi 14:15

Korkmaz: "Gelecek çocuklarımızındır"

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak tüm çocukların bayramını kutladı.

Başkan Aslan Korkmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünyada çocuklarımıza armağan edilen ilk çocuk bayramı olduğunu ifade ederek, günün anlam ve önemine ilişkin şunları kaydetti.

“23 Nisan 1920, ulusun yönetme yetkisini kullanmaya başladığı ve Büyük Millet Meclisinin ilk toplandığı gündür. Bugün Milli Egemenlik Bayramımızdır. 23 Nisan 1920 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk meclisin ilk toplantı günü olmasına istinaden bu günü tüm çocuklara armağan etmiş ve bugünün Çocuk Bayramı olmasını istemiştir. Son yıllarda dünya çocuklarının da etkinliklere katılmasıyla uluslararası bir şölen havası oluşturan 23 Nisan şenliklerinde, çocuklarımızı dinlemeli, onların sesine kulak vermeliyiz. Geleceğimiz olacak kıymetlilerimize gereken önemi göstermeli, onların geleceğimizi oluşturacaklarını asla unutmamalıyız.

Asıl olan çocuklarımıza değer vermek ve onlara yaşanabilir, mutlu, refah bir gelecek bırakmaktır. Çocuklarımız en büyük değerlerimizdir. Bu değerlere daha güzel günler bırakmak bizim en büyük vazifemizdir. Gelecek için, ülkemiz için çalışırken zaten asıl hedef onlara güzel bir gelecek bırakabilmektir. Biz geleceği asıl sahipleri olan çocuklarımızdan emanet aldık. Bu düşünceyle hareket etmeli ve onları maddi manevi yönden zengin, geçmişini, dinini, dilini ve milletini bilen fertler olarak oluşturmalıyız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı egemenliğin ulusta olduğu düşüncesinin kabul edildiği gündür. Yarının büyükleri olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının tüm çocuklarımıza kutlu olmasını diliyor, kendilerine hayatları boyunca başarılar diliyorum” dedi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA