• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kopan parmakları 6 saatte dikildi
12 Kasım 2014 Çarşamba 10:33

Kopan parmakları 6 saatte dikildi

Konya’da bir kişinin elektrikli testereye kaptırınca kopan 4 parmağı 6 saat süren ameliyat ile yerine dikildi.

Konya’da 12 gün önce ziyaret amacıyla kardeşinin çalıştığı inşaata giden Sadullah Yaşar (50), kardeşini beklerken yanında getirdiği bir eşyayı elektrikli testereyle kesmek istedi. Bu sırada elini elektrikli testereye kaptırarak 4 parmağı kopan Yaşar, yere düşen parmaklarını bir beze sardıktan sonra evdeki kardeşini arayarak yardım istedi. İnşaata gelen kardeşi tarafından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Yaşar, ardından da Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yapılan tetkiklerin ardından Sadullah Yaşar'ın kopan parmakları Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Serdar Toker tarafından yaklaşık 6 saat süren ameliyat ile başarılı bir şekilde yerine dikildi.
Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Serdar Toker, 12 gün önce hastanelerine gelen hastanın sağ elinin ortasından 4 parmağının kesilmesi sonucu koptuğunu gördük. Acil olarak ameliyata aldık. Tüm parmaklarını onarmak mümkün oldu. Şu ana kadar herhangi bir problemimiz yok. Yara iyileşmeleri oldukça ilerledi. Dolaşımla ilgili hiçbir sorunumuz yok. Bundan sonra parmaklarını eskisi gibi hareket ettirebilmesi için gerekli rehabilitatif işlemler başlayacak. Hastamızı bugün veya yarın taburcu etmeyi planlıyoruz. Şu kadar zaman içinde tamamen parmaklarını kullanabilecek demek doğru olmayabilir. Bunu zaman içinde göreceğiz ama 2-3 ay içinde en azından hastanın parmaklarını daha iyi hissedebileceğini ve yavaş yavaş bazı hareketleri yapabileceğini düşünüyorum” dedi.

KOPAN PARMAKLARINI TEMİZLEYİP, KARDEŞİNİ ARADI
Yaşadığı talihsiz kazayı anlatan Sadullah Yaşar, inşatta çalışan kardeşini ziyaret etmek için yanına gittiğini söyleyerek, “Onlar da o anda orada yoklarmış. Makine de orada olunca ev için lazım olan parçayı keseyim demiştim sonra böyle oldu. Elimi kestikten sonra diğer elime aldım, güzelce silip temiz bir beze sardım. Sardıktan sonra da elimi de kanamasın diye sardım. Ambulanslara ulaşamayınca eve telefon açtım. Kardeşim hemen geldi, beni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Oradan da Meram Tıp’a gönderdiler. Elimi kestikten sonra hiç panik yapmadım. Uzun süren ameliyatta da hiç bayılmadan geçirdim. Serdar Toker hocaya çok teşekkür ediyorum, çok uğraş verdi. İnsanın o kadar parası olsa belki bu doktorun yaptığını yapmayabilirdi. Allah ondan razı olsun” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA