• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kopan parmağı kasığına dikildi
02 Nisan 2014 Çarşamba 15:10

Kopan parmağı kasığına dikildi

Konya’da Ugandalı bir gencin meyve suyu sıkacağında kopan parmağı, yeniden oluşması için kasığına dikildi.
Uganda’daki iç karışıklık ve yoksulluk nedeniyle, yaklaşık 3 ay önce Türkiye’den 1 yıllık oturma izni alarak Konya’ya gelen 25 yaşındaki Daniel Kanakulya, dün ikamet ettiği evinde portakal suyu sıkmak isterken parmağını elektronik meyve suyu sıkacağına kaptırdı. Kanakulya’nın parmağı birkaç yerinden koptu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan gencin kopan parmağının dikilmesinin olumlu bir sonuç vermeyeceği ve kasığına dikilerek yeniden oluşumla parmağının kurtarılabileceği söylendi. Doktorların önerisini kabul eden Ugandalı gencin kopan parmağı, başarılı bir operasyonla kasığına dikildi.
 
Operasyonu gerçekleştiren Plastik Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Bilsev İnce, hastanın yaptıkları ilk muayenesinde parmağının yerine dikilemeyeceğini gördüklerini söyledi. Bilsev İnce, "Bunun üzerine parmağının yaşayabilme olasılığı olan dokularını kasığına gömerek 3 hafta burada yaşamasını sağlayıp ardından yeni bir parmak oluşturmaya çalışacağız. Şu anda hastanın genel durumu iyi, bir sıkıntısı yok. Yalnız biraz misafirimiz olacak. 3 hafta sonra parmağı çıkarıp kalan dokuları şekillendireceğiz” dedi. 
Kasığa diktikleri parmağın normal bir parmak seviyesine gelmeyeceğini belirten İnce, “Mevcut olan, yaşayan kemik ve tendonların üstünü karnından aldığımız bir dokuyla kaplayacağız ve parmağın en azından kalan kısmının kısalmamasını sağlamaya çalışacağız. Hasta bu şekilde sadece parmağının bir boğumunu kaybetmiş olacak” diye konuştu.
 
Yaşadığı acı dolu anları anlatan Ugandalı Daniel Kanakulya, “Evde mikserde portakalın suyunu sıkıyordum. O anda parmağımı içine soktum ve parmağımı kopardı. Doktor bana parmağımı dikerse iyi olamayacağını söyledi. Parmağımı kasığıma dikip yeniden şekillenebileceğini söyledi. Bana 3 haftalık bir süreçte böyle bir tedavi seçeneği sundu. Parmağımı karnımda besleyeceklermiş. Oradan çıkardıktan sonra, parmağımın geri kalan kısmı kurtarılabilecekmiş. Türkiye’den 1 senelik oturma izni aldım. Burada çalışmam yasak çünkü çalışma iznim yok. Sadece oturma iznim var. Eğer bana 1 sene daha kalmam için izin verirlerse burada kalacağım, vermezlerse ülkeme döneceğim” ifadelerini kullandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA