• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KOPa 50 milyon TL daha
01 Haziran 2011 Çarşamba 17:28

KOPa 50 milyon TL daha

Konya İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantıları mutlu bir haberle başladı. Mayıs ayı toplantılarında KOP için ayrılan 50 milyon TLlik ödeneğin İl Özel İdaresi hesaplarına geçtiğini açıklayan..

Konya İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantıları mutlu bir haberle başladı. Mayıs ayı toplantılarında KOP için ayrılan 50 milyon TL’lik ödeneğin İl Özel İdaresi hesaplarına geçtiğini açıklayan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, projeye yeni dönem için 50 milyon TL daha geleceğini müjdeledi.

Konya İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarının birinci birleşimi açılış ve yoklama ile başladı. Birleşimin açılışında konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Vali başkanlığında oluşturulan Tahsisat Komisyonu’nun, 50 milyon TL ödeneği projelere tahsis ettiğini dile getirerek, hızla devam eden çalışmaların, gelecek yeni ödenek ile daha da artacağını söyledi.

Selvi, “KOP İl Özel İdaresi Programı kapsamında 50 milyon TL ödenek tahsis edildi. Bunun 31 milyon TL’si Konya’ya, 10 milyon 500 bin TL’si Karaman’a, 4 milyon 300 bin TL’si Niğde’ye, 4 milyon 200 bin TL’si de Aksaray’a tahsis edildi. 31 milyon TL’nin dağıtımı için Sayın Valimiz Başkanlığında, benim de yer aldığım Tahsisat Komisyonu oluşturuldu. Komisyon, ilk toplantısını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi ve ödenek 49 projeye tahsis edildi. Bu projelerin 23 tanesi halihazırda İl Özel İdaresi’nin programında yer alan, 26 tanesi ise yeni projeler. Bu para ile yer üstü sulama projeleri, gölet ve gölette nsulama projeleri inşa edilecek. Yerüstü sulamayı başardık. Emeği geçenlere ve Sayın Bakanımıza teşekkür ederiz. Bu dönem içinde 50 milyon TL daha geliyor. Diğer projelerimizi de tamamlayacağız. Konya’da sahip çıkmadığımız su yok. Paranın kalanı ile de yollarımızı yapıyoruz. İnşallah yolları, sulama projeleri bitmiş bölgelerimizde halkımız hak ettiği yaşama ve zenginliğe kavuşacaktır” dedi.

Daha sonra kürsüye, KOP projesindeki gelişmeleri ve biriminin Ocak-Mayıs ayları arasındaki çalışmalarını anlatmak üzere Tarım ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Raşit Turan geldi. 2003-2010 yılları arasında 70 milyon TL ödenek ayrılan KOP Projesi’ne 2011 yılında toplam 118 milyon TL ödenek aktarıldığına dikkat çeken Turan, bu paranın ağırlıklı olarak sulama projeleri olmak üzere 106 projede kullanılacağını kaydetti. Kapalı sistem sulamanın önemine değinen Turan, salma sulamanın bırakılıp modern sulama sistemlerine geçilmesiyle daha az su ile daha fazla arazinin sulanacağını, su ve işgücü israfının sona ereceğini bildirdi.

Konya İl Genel Meclisi Haziran Ayı toplantılarının ikinci birleşimine 02 Haziran 2011 Perşembe günü saat 10.00’da devam edecek.

 

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA