• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KOP İdaresi Başkanı belli oldu
17 Eylül 2011 Cumartesi 17:32

KOP İdaresi Başkanı belli oldu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu il koordinasyon toplnatısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu İl koordinasyon toplantısından sonra düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
Kamuoyunun uzun süredir merakla beklediği KOP İdaresi Başkanlığına kimin atanacağının sorusuna da Bakan Davutoğlu bu toplantıda cevap verdi.
KOP İdaresi Başkanlığına Karatay Üniversitesi Rektörü Mehmet Babaoğlu atandı.
 
MEHMET BABAOĞLU KİMDİR?
 
Mehmet Babaoğlu 1965 yılında Konya İli Hüyük İlçesi’nde doğdu. İlk ve orta eğitimini Konya’da, lisans eğitimini Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi (1987), lisans stajını Almanya Justus Von Liebig Üniversitesi’nde tamamladı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı (1989).

Yüksek lisans (MSc.) çalışmasını 1991 yılında SÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’nde, Doktora (Ph.D) çalışmasını 1992-1997 yılları arasında İngiltere, Nottingham Üniversitesi ‘Plant Genetic Manipulation’ Grubunda genetik mühendisliği alanında tamamladı. Vatani görevini 2000 yılında İzmir’de yaptı, aynı yıl doçent oldu. 2006 yılında SÜ Ziraat Fakültesi’ne profesör olarak atandı.

İtalya, İngiltere, İspanya, Fransa, Slovenya ve İsviçre’de alanıyla ilgili çeşitli kurslara katıldı ve incelemelerde bulundu. Biyoteknoloji alanıyla ilgili konularda ABD Iowa State ve California (Berkeley) Üniversiteleri, Almanya Heidelberg Üniversitesi, İngiltere Nottingham ve Derby Üniversiteleri’nden araştırma gruplarıyla işbirliği yaptı. Bir çok bilimsel AB programına katıldı.

Konya Teknokenti’ni kuran İstişare Kurulu, SÜ Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu ve SÜ Stratejik Planlama Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. Selçuk Üniversitesi’nin Avrupa Üniversiteler Birliği üyesi olması için hazırlanan öz değerlendirme raporuna katkı yaptı.

2006-2010 yılları arası Konya İl Genel Meclisi ve Özel İdaresi danışmanlığını, 2008-2010 yılları arası Konya KOP Eylem Planı çalışma grubu koordinatörlüğünü yürüttü. 2009 yılından bu yana Karaman, Aksaray ve Niğde’yi de içine alan KOP bölge çalışma grubu koordinatörlüğünü yürütmektedir. Konya-Karaman Mevlana Kalkınma Ajansı Ön Bölgesel Gelişme Raporu’nun hazırlanmasına da katkıda bulundu.

M. Babaoğlu, Tarım Bakanlığı’nın 2009 yılında Genetiği Değiştirilmiş Gıdalarla ilgili çıkardığı yönetmelik gereği oluşturulan 91 kişilik uzmanlar listesinde yer almaktadır. Türkiye genelinde büyük kabul gören 750 sayfalık 2 cilt ilk editörlü Türkçe ‘Bitki Biyoteknolojisi’ kitabının 3 editöründen birisidir. TÜBİTAK bilimsel dergileri ile uluslararası birçok dergide (Plant Cell Reports, Plant Physiology, Naturwissenschaften, New Zeland Journal of Crop and Horticultural Science, Journal of Agronomy, Journal of Plant Sciences) hakemlik veya yayın kurulu üyeliği, çok sayıda TÜBİTAK, TTGV ve DPT proje hakemlik panellerinde görev almıştır.

Mehmet Babaoğlu’nun 20 uluslararası makalesi, 10 uluslararası kongre bildirisi, 4 Türkçe kitap editörlüğü, birisi İngilizce’den çeviri olmak üzere 7 kitap bölüm yazarlığı, 25 ulusal bilimsel dergilerde makale, 40 ulusal kongre, sempozyum ve panel bildirisi olarak akademik faaliyetleri bulunmaktadır. Ayrıca çeşitli ulusal bilimsel toplantı ve panel düzenleme görevinde bulunmuştur. Yurtiçi destekli 15 projede görev almıştır. Ulusal ve uluslararası yayınlarına alınan uluslararası atıf sayısı 60 civarındadır.

Aralık 2009′dan itibaren sanayi ve ticaret kesiminin başarılı modellerine örnek bir üniversite daha olarak Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Kurucu Rektörlüğüne atanmış, halen bu görevi yürütmektedir.

Evli ve 4 çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce, temel seviyede Almanca bilmektedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA