• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyayı yakından tanıdılar
09 Haziran 2013 Pazar 18:01

Konya'yı yakından tanıdılar

Diyarbakırın çeşitli okullarından gelen ve ilk kez şehir dışına çıkan kız öğrenciler Konya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Konyanın tarihi mekanlarını gezip çeşitli etkinliklere katıldılar

 AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in refakatinde Konya’ya gelen Diyarbakırlı öğrenciler, Konya’daki tarihi mekanları ziyaret ederek şehrin kültürü ve sosyal yapısı hakkında bilgi edindi.
AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ile birlikte Cuma İçten, eşi ve Diyarbakırlı kız öğrencileri ağırlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, misafirleri ile birlikte KOMEK Altın Dokunuşlar Sergisi’ni gezdi.

Sergi kapsamında Nevin Halıcı’nın konuk olduğu Mutfakta Biri Var etkinliğine katılan heyet, burada Konya mutfağı ile ilgili bilgi aldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Altın Dokunuşlar Sergisi’nin gördüğü büyük ilgi nedeniyle 12 Haziran Çarşamba gününe kadar gezilebileceğini belirterek, programa katılımı için Nevin Halıcı’ya teşekkür ederek “Hat Sanatıyla Necip Fazıl” kitabı hediye etti.

KONYA BİZİM MEMLEKETİMİZ

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek daha sonra misafir öğrencilerle bir araya geldi.

Konya’da gördükleri misafirperverlik nedeniyle teşekkür eden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Konya ile Diyarbakır’ın buluşmasını çok önemsediklerini dile getirdi. İçten, “Sizlerin yüreğindeki sevgiyi alıp şehrimize götürmek ve sinerjiye dönüştürmek için buradayız. Diyarbakır’ın farklı okullarından kız öğrencileri Konya’ya getirdik. Çoğu ilk kez Diyarbakır’dan dışarı çıkıyor. Doğu ve Batı buluşmasını, geleceğin simgesi olan çocuklarımızla birilikte yapmayı çok önemsiyoruz. Konya bizim memleketimiz, vatanımız. İstanbul’u Hakkari’den ayırmadan, Konya’yı da Diyarbakır’dan ayırmadan tek bayrak altında kardeşçe, kimseyi ötekileştirmeden, herkese kucak açabileceğimiz bir medeniyeti çocuklara miras bırakıyoruz” dedi.

ŞEHİRLERİMİZİN GELECEĞİ BİRBİRİNE BAĞLIDIR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Diyarbakırlı öğrencileri Konya’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Diyarbakır’ın, Konya’nın, Ankara’nın, Van’ın, Erzurum’un, bütün şehirlerimizin geleceği birbirine bağlıdır. Ülkemizin gelişmesi için, insanımızın huzur ve refahı için bir binanın tuğlaları, bir vücudun tüm organları sağlıklı olmalıdır, topyekün gelişmelidir” diye konuştu.

Selçuklu başkenti olan Konya’nın 21. yüzyılda da 1200’lü yıllardaki gibi güçlü ve dünyada önemli şehirlerden olması için gayret gösterdiklerini vurgulayan Başkan Akyürek, ayrımcılık yapmadan, fark gözetmeden, Hazreti Mevlana’nın koyduğu ilkeler doğrultusunda hizmet etmeye çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu da, ülkenin tüm bölgeleri arasında gönül köprüleri kurmaya çalıştıklarını belirterek, “Herkes birbirini tanısın, yaşantıların birbirinden farklı olmadığını, her yerdeki sorunların ortak olduğunu, geleceğe dair beklentilerin de ortak olduğunu görsün istiyoruz. Ön yargıları bir tarafa koyar ve içimizdeki insanı görebilirsek kendimizi görmüş olacağız” dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, eşi ve Diyarbakır’daki çeşitli okullardan gelen kız öğrenciler Mevlana Türbesi ile İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’nden sonra Büyükşehir Belediyesi’nin kültür otobüsleri ile şehrin tarihi mekanlarını gezerek rehberlerden bilgi aldılar.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA