• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Konya’yı her zaman kalbimde taşıyorum”
07 Mart 2014 Cuma 13:56

“Konya’yı her zaman kalbimde taşıyorum”

Karadağ Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Fejzic Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday’ı ziyaret etti.

Karadağ Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Fejzic Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday’ı makamında ziyaret etti.Karadağ’da Konyalılar tarafından yaptırılacak  Mevlana camii inşaatı hakkında bilgi alan Fejzic, daha sonra  Hacı Veyiz Zade Camii’nde, Cuma hutbesinde vaaz verdi.

KARADAĞ’A MEVLANA CAMİİ YAPTIRILIYOR

 Mevlana şehrinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Fejzic, “ Konya halkı ülkemizde çok büyük bir cami yaptırıyor.Bizde bu Mevlana cami inşaatı hakkında bilgi alışverişinde bulunmak için bu kutsal şehirdeyiz.Konya ile Karadağ din işlerinde kardeş  bir şehir.Tarihte hudutlar değişebilir ama bizim gönül birliğimiz hiç değişmedi.Türkiye bizi Osmanlı İmparatorluğu zamanında olduğu gibi şu an da bir anne şefkatiyle sahipleniyor.”dedi.

“BEN GERÇEK KONYA’YI  TANIDIM”

Balkanlardaki zulmü protesto etmek için Konya’da geçmiş yıllarda bir mitinge de katıldığını anlatan Fejyic, “İşte o zaman gerçek Konya’yı ben tanıdım.o zaman anladım sevginizi.Nerede bir zulüm gören varsa yardımına Türkiye yetişiyor.Mevlana Cami yapımında da katkı sağlayacak olan şehrinize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“SESİMİZ BİRLİKTE DAHA GÜR ÇIKAR”

Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday ise ,  “Dedelerinizin yurduna hoş geldiniz” sözleriyle konuşmasına başladı.Atalarımızın kılıçla değil, örnek yaşantı ve ahlaklarıyla Balkanlarda yer edindiğinin altını çizen Özbuğday, “Konyalılar tarafından Karadağ’da yapımına başlanan caminin yaklaşık 700 bin Euro’ya 1 yıl içerisinde  tamamlanacak, kardeşlerimiz ibadetlerini edecek,gönül bağımızda bunu gerektiriyor” dedi.Dünyada yaşanan zulümlere de dikkat çeken Özbugday, “Müslümanların kanı akıyor ve dünya seyrediyor.Bir balinayı kurtarmak için milyonlar seferber olurken insanlar kılını kıpırdatmıyor.İslam dünyası olarak birlik olma işte tamda zamanıdır. Sesimiz birlikte daha gür çıkar” seklinde konuştu. MERVE ATEŞ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA