• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Konya’yı hep birlikte geleceğe taşıyacağız”
18 Ekim 2015 Pazar 16:42

“Konya’yı hep birlikte geleceğe taşıyacağız”

Konya genelinde hizmet veren 84 esnaf odasının yöneticileri ve üyeleri ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’de ilk kez kurdukları Esnaf Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları Şube Müdürlüğü’nün hayırlı olmasını diledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı Konya genelindeki 84 esnaf odasının yöneticileri ve üyeleri ile bir araya geldi. Konya’da 31’i merkezde, 53’ü ilçelerde olmak üzere toplam 84 esnaf odası bulunduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehrin bel kemiğini oluşturan esnaflarla bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk kez Esnaf Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları Şube Müdürlüğü kurduğunu belirterek hayırlı olmasını dileyen Başkan Akyürek, “Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığımız bünyesinde kurulan şube müdürlüğümüzle birlikte oluşturacağımız danışma kurulu ve organizasyonla, esnaflarımızın belediyemize getirdiği teklifler ve talepler takip edilecek. Böylece esnaflarımız ve belediyemiz arasında doğrudan bir koordinasyon sağlanmış olacak” dedi.

Konuşmasında Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte şehir genelinde yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Akyürek, “Esnaflarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve kanaat önderlerimizin desteğiyle Konya’yı hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Konya’ya hizmet etmek, dinimize, inancımıza, misyonumuza, kültürümüze, ülkemize ve Büyük Türkiye hedefine hizmet etmek demektir” diye konuştu.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan, çok çeşitli meslek dallarında Konya halkına hizmet verdiklerini belirterek, esnafların belediyelerle her zaman yakın temasta olduğunu dile getirdi. Esnafların sorunlarına daha kısa sürede çözüm üretmek ve taleplerinin daha hızlı karşılanması için kurulan şube müdürlüğünün büyük önem taşıdığını belirten Karamercan, “Konya’da 50 bini aşkın aktif esnaf ve sanatkarımız ve 84 meslek odamız adına esnaf dostu hemşehrimiz Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, bize yardımlarını esirgemeyen ve her zaman esnafın yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’e teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu da, Muhtarlar Şube Müdürlüğü’nün ardından Türkiye’de ilk defa Esnaf Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları Şube Müdürlüğü kuran Konya Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ederek, “Sayın Başbakanımızın şehrinin yeni bir inovasyona imza atarak bunları gerçekleştirmesi büyük önem taşıyor. Konya artık yeni bir hamleye, kalkınma sürecine giriyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan, günün anısına Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e tablo hediye etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA