• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyayı daha iyi yerlere getireceğiz
27 Ağustos 2013 Salı 10:39

Konya'yı daha iyi yerlere getireceğiz

Vali Erol, Konya için el birliğiyle çalışmaya geldik. Bu taşın altına hep birlikte elimizi koyarak Konyayı daha iyi yerlere getireceğimize inanıyorum dedi.
Konya’ya yeni atanan Vali Muammer Erol ilk mesai gününde basın mensuplarıyla buluştu. Konya’nın kalkınma ve teşvik noktasında iyi bir şekilde ilerlediğini gördüm diyen Vali Erol, yeni döneme dair Konya’da devraldığı bayrağı daha yukarı taşımak için elinden geleni yapacağını söyledi.
 
‘KONYA SANAYİ VE TARIMDA ÖNCÜ ŞEHİRDİR’
Konya’nın önemli merkez şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Vali Erol, ‘‘Konya İç Anadolu’da Ankara’nın Başkent olması itibariyle önemli bir şehirdir. Konya’nın oluşturduğu potansiyel tarım, tarıma dayalı sanayi ve diğer makine sanayi olarak Organize Sanayi Bölgeleriyle ön plana çıkıyor. Şehrinde gidişatını belirleyen bir sanayi potansiyeli olduğunu gördüm. Dolayısıyla Konya’da bir şey yapılacaksa mutlaka burada düzenleme çalışmaları da yapılmıştır. Öne çıkan sektörlerle ilgili de bir çalışma yapılmıştır. Kalkınma Bakanlığı bünyesindeki teşvik ve destekler yönlendirilmiştir. Artık planlı kalkınma dönemi başladı. Kalkınma Bakanlığının sorumluluğu altında yürütülen destek çalışmaları ciddi bir şekilde hedefe dönük ilerliyor. Dolayısıyla memleketin bir kuruşu heba olmuyor. İş yapacak adama, projesi olana, emek verecek kişilere devlet adeta babasının evladına bağışlamayacağı kadar nakit destek ve teşvik veriyor. Bizim bunlardan alacağımız pay, bizim isteğimize, kararlılığımıza ve gayretimize bağlıdır. Konya’da bu konuda çok ciddi bir gayret gördüm. Bu konuda herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Atanmışlar ve seçilmişlerin dışında iş adamlarımız ve tarım-hayvancılık üzerine çalışanlar da en az bizler kadar bu konuda çaba sarf etmeleri gerekiyor. Hep beraber arzu ettiğimiz 500 Milyar dolar hedefli 2023’e hazırlanacağız. Bu rakamları tutturmak içinde herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor’’ dedi.
 
‘YENİ YASAYLA BÜYÜK BİR REVİZYON OLACAK’
Yeni Büyükşehir yasasının revizyonunda Konya’nın önemli bir noktada olduğunu ifade eden Erol,
‘‘Yeni Büyükşehir yasa değişikliğiyle birlikte Konya çok ciddi bir revizyona uğrayacak. 170 civarında beldemiz mahalle olacak. Bunların hepsi Büyükşehir’in hemşerisi yani seçmeni oluyor.  Bundan sonraki süreçte beklentiler artacak. Merkezde gördükleri ne varsa bunların hepsini mahalle olan beldeler isteme hakkına sahip olacak. Konya’mızın da bu yasaya şimdiden hazırlanması gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızda bu konuda çalışmalara başladıklarını söyledi. Umarım herşey yolunda gider’’ diye konuştu.
 
‘SAĞLAM KONYASPORLU OLDUM’
Konya’ya geldiği günden itibaren sağlam bir Konyasporlu olduğunu da belirten Erol, ‘‘Konyaspor’un ben ciddi başarılar getireceğini düşünüyorum. UEFA’yı hedefleyelim diyorum, karınca misali gidemesek bile yolunda ölürüz. Bu koltuğa oturduğum andan itibaren Konyasporlu oldum. Şehrimizin spor alanında çalışmalarını da takip edeceğiz. Bir büyükşehirin spor alanında da kendisini kanıtlaması gerekiyor. Konyaspor süper lige çıkarak kendisini kanıtladı. Bundan sonraki spor faaliyetleriyle ve çalışmalarla da ilgileneceğiz’’ ifadelerini kullandı.
 
KONYA İLE EL ELE OLACAĞIZ
Konya ile el ele çalışmaktan mutluluk duyacağını belirten Vali Erol konuşmasını şöyle sürdürdü:
‘‘Konya STK’ları ve odalarıyla da ortak projeler yapacağız. İleriye dönük Konya için hayırlı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Konya’nın Ankara’ya yakın olması ve merkez şehirlerden birisi olması bizim için avantajdır. Elazığ’da 4 milletvekili varken Konya’da 14 milletvekili bulunuyor. Bu daha güçlü bir temsili gösteriyor. Ankara’da bir işi takip etmek istediğinizde sabah gidip akşama dönebilirsiniz. Bu avantajları kullanarak şehrimize daha fazla katkı sağlayacağımıza eminim’’  SAMİ GEDİZ
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA