• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyaya yakışır park
24 Mart 2009 Salı 12:51

Konya'ya yakışır park

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapımı devam eden Japon Parkında Japon mühendislerle birlikte incelemelerde bulundu.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapımı devam eden Japon Parkı’nda Japon mühendislerle birlikte incelemelerde bulundu.
 
İstanbul Yolu üzeri Sancak Mahallesi’nde yapımı devam eden Japon Parkı inşaatında Japonya’dan gelen mühendislerle birlikte incelemelerde bulunan Tahir Akyürek, Japon Parkı’nın Japon kültürüne uygunluğu konusunda Kyoto Belediyesi ile sürekli görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.
 
Japon halkının son yıllarda Konya’ya büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Başkan Akyürek, parkın Konya ile Kyoto arasındaki kardeş şehir ilişkilerine katkıda bulunulmak üzere yapıldığını ifade etti.
 
Yaz aylarında tamamlanacak parkın Konya’nın yeşil dokusuna katkıda bulunacağını ve ziyaretçi akınına uğrayacağını vurgulayan Başkan Akyürek, Konya’da yeşil alan miktarının artırılması konusunda son yıllarda önemli çalışmalar yapıldığını, 5 yıl önce12 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarının 40 metrekareye yükseldiğini hatırlattı.
 
Japon Parkı’nın açılışına Kyoto şehri Belediye Başkanı Daisaku Kadokawa’nın da katılacağını kaydeden Akyürek, Kyoto’da da Konya kültürünü yansıtacak bir eser yapılacağını vurguladı.
 
Bu arada, parkta incelemelerde bulunan Japon mühendisler, Kyoto Belediye Başkanı Daisaku Kadokawa’dan getirdikleri mektubu Başkan Akyürek’e verdiler.
 
1 milyon 550 bin TL’ye mal olacak ve toplam 30 bin metre karelik alanda kurulacak Japon Kyoto Parkı'nda 4 bin metre karelik gölet bulunacak. Japon mimarisi ve kültürüne uygun olarak yapılacak parkta göletin yanı sıra; Japon bahçesi, kamelyalar, seyir terasları, taş ve ahşap köprüler, küçük adalar ve çay salonu yer alacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA