• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyaya uluslararası İslam üniversitesi müjdesi
18 Ocak 2016 Pazartesi 11:31

Konya'ya uluslararası İslam üniversitesi müjdesi

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, Konya ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Cengiz Kürkçü ile Muhammed Baysal, Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir’e basın toplantısında eşlik etti.

İşte Özdemir’in basın toplantısında değindiği başlıklar ve ayrıntıları;

"AK Partili siyasiler ve Konya Milletvekilleri olarak özümüzden olduğu kadar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın devlet adamlığından ve duruşundan,  “Bilge” Başbakanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu’nun olaylara yaklaşımından ve hükümet etmesinden ziyadesiyle güç alıyoruz.

Bildiğiniz gibi 8 - 10 Ocak 2016 tarihleri arasında AK Kadrolarımızla Afyon’da bir kamp yaptık. Fevkalade verimli bir kamp olduğu hususunda katılımcıların tamamı hemfikirdi. Son gün Sayın Başbakanımız sorulu cevaplı güzel bir oturum gerçekleştirdiler. 

13 Ocak 2016 Çarşamba günü ise Konyalı vekiller açısından çok heyecanlı bir gündü. İl Başkanımız Sayın Musa Arat, Vekillerimizin tamamı, Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek’le birlikte Sayın Başbakanımızla konutta buluşarak talimat ve tavsiyelerine muhatap olduk. Değerli eşleri hanımefendinin nezaket ve inceliği görülmeye değerdi. Sayın Başbakan, her birimizle tek tek ilgilendi, beklentilerini dile getirdi, birlik ve beraberlik içinde çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Elbette Konya’yı da, projeleri de konuştuk. Bendenizin uzun zamandır Konya için düşünüp çeşitli mahfillerde, mesela en son KONEV kahvaltısında dile getirdiğim önemli projelerimden birini söylemeye defalarca niyetlenip vazgeçtiğim bir anda Milletvekilimiz Ahmet Sorgun Bey imdadıma yetişti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek Bey’in projeye maddeten destek ve imkân sağlayacağını dile getirmesine rağmen konuyu üst makamdan ve yakinen değerlendiren Başbakanımızın çok da olumlu bakmadığını açıklaması üzerine bendeniz söz alma ihtiyacı duydum. Gerekçeleri özetle sıraladım. Orada bulunan Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Orhan Erdem Bey de bunun olabilirliği üzerine güzel bilgiler aktardı. Nihayetinde Başbakanımız Konya’da uluslararası İslam Üniversitesi’nin bir şubesinin veya başlı başına bir uluslar arası üniversitenin kurulmasının güzel olacağını, bunun üzerinde biraz daha düşünülmesi gerektiğini ifade buyurdular ki hakikaten çok sevindirici ve anlamlı bir gelişmeydi.

Ardından Başbakan Yardımcımız Lütfi Elvan Bey gayet orijinal bir başka projeyi dillendirdi. Olumlu bulundu. İnşallah Konya bu projeyle yeni bir önderlik ve örneklik sahası elde etmiş olacaktır.

Konya’nın değerlerinden yeterince yararlanamadığı kanaatimi paylaşarak bendenize ait bir projeyi sizin aracılığınızla kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Mevlana Hazretleri şehrimiz için çok önemli bir isim. Fakat biz bu “marka” değerden galiba yeterince yararlanamıyoruz. O, sadece şehirde ikamet eden, medresede ders veren, camide vaaz eden bir dini kimlik ve kişilik değildir. Onun şehrin içinde çeşitli mahal ve mekânlara ziyaretlerde bulunduğunu, sosyal ilişkilerini medrese, cami ekseniyle sınırlandırmadığını erbabı biliyor. Mevlana’nın hinterlandı, gezip gördüğü toprak parçası çok geniş bir etkileşim alanı oluşturuyor. Hatta bu çerçevede her yaz mevsiminde Ilgın’a kaplıcaya gittiğini, giderken ders yaptıklarını, sema ettiklerini, çeşitli olaylarla karşılaştıklarını dönemin kaynakları aktarıyor. Orada çadır kurarak kaplıcadan yararlandıklarını, Çavuşçugöl kenarında piknik yaptıklarını da yine aynı kaynaklardan öğreniyoruz. Dönüşte kendisini Konya dışında, Ruzbe (Horozlu) Hanı civarında karşılayan devlet adamlarıyla muhaverelerini de biliyoruz. Öyleyse Mevlana ihtifalini, sadece bir hafta on beş güne değil daha geniş bir zaman dilimine ve alana yayarak iyice etkin hale getirmek gerekiyor. Mevlana Hazretleri etrafında bir kültür, bilgi, bilgilendirme, turizm halesi oluşturarak, şehri ve Hüdavendigar’ın hinterlandını tanıtarak bir “değerler eğitimi” sağlamak icap ediyor.

ozdemir__.jpg

Konyalı vekillerimizin her biri konuklarını ağırlıyor, Meclis çalışmalarını aksatmadan yürütmeye çalışıyor ve uzmanlık alanlarıyla ilgili faaliyetler icra ediyorlar. Kısacası hizmet verme çabası içindeler. Tabii bu arada yurt dışı seyahatleri de oluyor. Bendeniz de bu hafta yurt dışı göreviyle Bağdat’a gidiyorum. Bağdat izlenimlerimi izin verildiği ölçüde, fırsat bulabildiğim oranda siz değerli basın mensupları aracılığıyla ve sosyal medya üzerinden paylaşmaya çalışacağım.

Ülkemiz, AK Partili kadrolar ve onların serinkanlı, tutarlı ve duyarlı siyasetleri sayesinde sorunların üstesinden gelmeyi başarıyor.

Seçim vaat ve reformlarının ilk üç aylık eylem planının yüzde 60'ını gerçekleştirmiş ya da Meclis'e sevk etmiş durumdayız. 44 vaatten 15’i uygulamaya kondu, 14 vaat TBMM’ye sevk edildi, 15’ninse çalışmaları sürüyor. Üç ayın sonunda bu rakamın yüzde 100 olduğunu göreceksiniz inşallah.

Bu bağlamda gurbetçilere yönelik indirimli uçuşlar başladı, asgari ücret ve emekli maaşlarında artış sağlandı, lisans öğrencilerinin bursları 400 TL’ye yükseltildi, gençlere 50 bin TL, genç çiftçilere proje karşılığı 30 bin TL karşılıksız destek verildi.

Muhalefet hala aynı çizgide ısrar ediyor. 1 Kasım’da büyük hezimet yaşadığı halde hala ders almamış görünüyor. Ana Muhalefet partisinin lideri CHP’nin olağan kongresinde yaptığı konuşmayla bunu bir kez daha ortaya koymuş oldu. Bu kongrede Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı yakışıksız bir üslup kullandı.

ozdemir_.jpg

Siyasi hayatının tamamında ve yaşanan her krizde, millete gitmeyi savunan, demokrasinin sandık ve millet iradesi olduğunu vurgulayan bir devlet adamına “diktatör” demek kendini aldatmaktan başka bir şey değil de nedir? Oysa millet hiçbir zaman aldanmadı, aldatılamadı.

Ülkemiz doğu ve güneydoğuda yaşanan olaylardan muzdariptir. Ne yazık ki her can kaybı yüreğimizi yakıyor. Teröristle vatandaşı birbirinden ayırma hassasiyetiyle hareket eden güvenlik güçlerimizin terörü bitireceğine inancımız tamdır.

Türkiye Afrika, Asya ve Avrupa'nın ortasında tarih boyunca ekonomik cazibe merkezi olarak önemini korumuştur. İpek Yolu buradan geçmiş, büyük medeniyetler burada kurulmuştur. Artık İpek Yolu kervanlarının yerini enerji hatları, kervansarayların yerini de lojistik merkezleri alıyor. Türkiye bu coğrafyanın ve Afro-Avrasya'nın merkez ülkesi konumuna yükseliyor. Konya da bu merkezin merkezindeki yerini pekiştiriyor.

 Türkiye'de son bir yıl içinde yaklaşık bir milyon kişiye istihdam sağlanmıştır.  2007'de yüzde 40,4 olan istihdam oranı, Eylül 2015'te yüzde 46,8 seviyesine ulaşmıştır. 2002 yılına kadar 5 bin 777 olan engelli memur sayısı yaklaşık yüzde 737’lik bir artışla bugün 42 bin 656 rakamına ulaşmıştır. Benim de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun daveti üzerine bizzat katıldığım bir törenle ilköğretim, ortaokul, ilkokul düzeyinde 210 engelli kura ile orta öğretim (lise) düzeyinde bin 549, ön lisans eğitimi düzeyinde 126, lisans düzeyinde 65 olmak üzere toplam bin 950 engelli ise EKPPS sonucuna göre kadro almış oldu. Bu atamalar 2016’da devam edecek. Engellilerimizin iş yeri açması için oluşturulan fonda bugün 80 milyon birikmiş olup bunun 15 milyonu kullanıma hazır durumdadır.

Halen görev yapan öğretmenlerin yüzde 50’si, yani iki öğretmenden biri de yine AK Parti iktidarları döneminde atanmıştır. Söz konusu atamaların yıllara göre dağılımı aşağıdaki tablodan izlenebilir. Buna göre 12 yılda 475 Bin Öğretmen ataması Cumhuriyet tarihinden 2002 yılına kadar gelinen süreçte yapılan atamaların tamamı niteliğindedir. 2015 yılı Eylül ayında yapılan 37 bin atamayı da eklediğimizde karşımıza muazzam bir rakam çıkmaktadır.

Özellikle telefon açarak veya Sosyal Medya üzerinden atamalarla ilgilenmemi talep eden Engelli ve Öğretmen Adaylarımızdan bu rakamlara bir kez daha insaf gözüyle dikkatlice bakmalarını ve hiçbir zaman umutlarını yitirmemelerini rica ederim. Katılımınıza ve ilginize teşekkür ediyor, desteklerinizi bekliyor, tekrar saygıyla selamlıyorum. "

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA