• Konya8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyaya dinozor geldi
28 Ekim 2013 Pazartesi 18:09

Konya'ya dinozor geldi

Konyanın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan parkta sergilenecek gerçek boyutlarındaki 52 hareketli dinozor getirilmeye başlandı.
Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan parkta sergilenecek gerçek boyutlarındaki 52 hareketli dinozor getirilmeye başlandı.
Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, belediye yetkilileriyle birlikte basın mensuplarına yapımı süren “80 Binde Devri Alem” parkını gezdirdi. 80 bin metrekarelik alana kurulan parkın tarihi yapılar, tarih öncesi canlılar ve masal dünyası kahramanları olmak üzere 3 bölümden oluşacağını belirten Başkan Kalaycı, en çok ilgi gören dinozorların hareketli olacağını söyledi. Bilim, sanat ve tarih içeren parkta 6 dilde bilgilendirme yapılacağını anlatan Başkan Kalaycı, “52 dinozor bire bir ölçülerinde olacak. İsimleri, hangi çağlarda yaşadıkları anlatılacak. Diğer dinozorlarda geldiğinde daha farklı bir ortam ortaya çıkacak. Burası Türkiye’de bir ilk diyebiliriz. Yanında durduğumuz bu dinozor sekiz aylık. Tarihte yaşayan bütün dinozorlar bu parkta olacak. Dinozorları gerçek bire bir boyutta olacağı için 12 metre yüksekliğinde 45 metre boyunda bir dinozor maketi de gelecek. Bazı bölgelerden bu maket görülebilecek. En büyüğü 4 katlı bir bina boyutunda olacak” dedi.
Büyük bölümü Aralık ayında tamamlanacak parkı 23 Nisan’da düzenlenecek törenle hizmete açmayı planladıklarını ifade eden Kalaycı, arsası Meram Belediyesine ait alanın 35 milyon TL’ye mal olacağını bildirdi.
Kalaycı, çocuklarını gezdirmek için alışveriş merkezlerine götüren ailelerin açıldığında 80 Binde Devri Alem parkına gelebileceğini dile getirerek, “Atalarımızın ayak bastığı ve eserleriyle iz bıraktığı bu yapıların bir benzeri burada olacak ve bilgilendirmede sağlanacak. Çocuklarımız küçükken okumuş oldukları masal kahramanlarının bilgilerini buradan alacaklar, onların maketleriyle fotoğraf çektirebilecekler. Antalya çevre yoluna yakın parkımıza yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmek içinde karayolu üzerine bilgilendirme levhaları yapılacak” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA