• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyaya çok şey kazandıracaklar
25 Ekim 2012 Perşembe 21:04

'Konya'ya çok şey kazandıracaklar'

Yenişafak Orta Anadolu Bölge Müdürü Lokman Koyuncuoğlu, Kontv'de yayınlanan Tuğba Özdinç'in sunumunu üstlendiği Analiz programına konuk oldu.
Yenişafak Orta Anadolu Bölge Müdürü Lokman Koyuncuoğlu, Kontv'de yayınlanan Tuğba Özdinç'in sunumunu üstlendiği Analiz programına konuk oldu. Programda Konya'da devam eden yatırımlar, Yeni Konya Stadyumu, Kelebekler vadisi projesi, üniversiteler,sivil havaalanı, sağlık yatırımları ve Büyükşehir Yasa Tasarısı konuşuldu.

Konya yatırımları ve devam eden çalışmaları bir gazeteci gözüyle değerlendiren Kontv Analiz programının konuğu Yenişafak Orta Anadolu Bölge Müdürü Lokman Koyuncuoğlu oldu. Sunucu Tuğba Özdinç'in sorularını yanıtlayan Koyuncuoğlu, konulara bir gazeteci gözüyle farklı yönlerden değerlendirmeler yaptı.

İlk olarak Konya'ya Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli atılan Şehir stadyumu konusuna değinen Koyuncuoğlu, ''Marka şehirlerin marka stadyumları olmalıdır, bir şehrin en önemli mihenk taşlarından birisi stadyumlarıdır. Konya'ya yakışan bir stadyumun temeli atıldı. Bu Konya için gereken bir şeydi. Spora genel olarak baktığımız, her dalının ayrı bir güzelliği vardır. Yeni yapılan kompleksle birlikte Konya'da spora ve sporcuya olan ilgide artacaktır'' dedi.

Kelebekler Vadisi projesinin Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın belediyeciliğe farklı bir yönden baktığının kanıtı diyen Koyuncuoğlu, ''Eskiden kaldırım, asfalt, ışıklandırma ile Belediyeler çalışıyoruz derdi fakat bu konular zaten Belediyelerin mecburi yapacakları işler haline geldi. Belediyeler farklı yatırımlarla ön plana çıkmak için yarışıyor, geniş ufku olan Uğur beyi kutlamak gerekir'' şeklinde konuştu.

 Sağlık yatırımlarında son on yılda ülkemizin güzel bir ivme kazandığını ifade eden Koyuncuoğlu, bu geçen zamanda Konya'nın sağlık üssü haline geldiğini söyledi. Koyuncuoğlu sivil havaalanı hakkında da konuşmasını şöyle sürdürdü:  ''Konya aynı zamanda bir medeniyet şehridir. Çatalhüyük, klistra, sille gibi tarihi medeniyetlerin yanında Mevlana gibi bir değerin Konya'da olması ziyaretçi sayısını da artırmaktadır. Hızlı tren ilimiz için güzel bir yatırım oldu. Konya'ya ulaşılabilirliği kolaylaştırdı fakat sivil havaalanının da Konya'ya yapılması havayolu şirketlerinin Konya'ya ilgisini artıracaktır. Mesela Brüksel'den Konya'ya bir uçağın gelmesi ilimiz için çok büyük bir şans olur. Zamanla sivil Havaalanınında yapılacağına inanıyorum. MKYK'na Konya'dan 5 isim seçildi. Bu isimlerin Konya'ya kazandıracağı çok şey vardır''

Büyükşehir yasa tasarısının köylere de şehir standardında yatırım getireceğini dile getiren Koyuncuoğlu, ''Köylerin, beldelerin standardı bu yasayla yükselecek. Beldelere ve köy Belediyelerine çok düşük bütçe veriliyordu. Belde Belediye Başkanlarının gözle görülür bir yatırımı yoktur. Çünkü bütçeleri çok düşüktü. Artık Büyükşehir Belediyesi Şehirde ne varsa Köylere de götürecek. Bence yaşam standardı yükselecek. Buda köylerden şehirlere göçleri durduracak'' dedi. Koyuncuoğlu programın sonunda tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA