• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyaya Avrupa şampiyonluğu getirdi
12 Haziran 2012 Salı 12:43

Konya'ya Avrupa şampiyonluğu getirdi

Konya Büyükşehir Belediyesporlu İlker Tuzcu, Bedensel Engelliler Avrupa Badminton Şampiyonasında hem tek erkeklerde hem de çift erkeklerde Avrupa Şampiyonluğuna ulaşarak Konyanın gururu oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesporlu İlker Tuzcu, Bedensel Engelliler Avrupa Badminton Şampiyonası’nda hem tek erkeklerde hem de çift erkeklerde Avrupa Şampiyonluğu’na ulaşarak Konya’nın gururu oldu.

Bedensel Engelliler Avrupa Badminton Şampiyonası, 7-10 Haziran tarihleri arasında Almanya’nın Dortmund şehrinde yapıldı. Şampiyonada SU5 sınıfında mücadele eden Konya Büyükşehir Belediyespor’dan İlker Tuzcu, hem tek erkeklerde hem de çift erkeklerde Avrupa Şampiyonluğu’na ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. Tek erkeklerde A grubunda yaptığı iki maçı da kazanan İlker Tuzcu, grup lideri olarak çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finali maç yapmadan geçen Tuzcu, yarı finalde İsrailli badmintoncu Eyal Bachar’ı 21-11 ve 21-11’lik setlerle 2-0 yenerek adını finale yazdırdı. Finalde B grubunun birincisi Polonyalı Bartlomiej Mroz ile mücadele eden Tuzcu, rakibini 21-17 ve 21-6’lık setlerle 2-0 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu oldu. Altın madalyaya set vermeden ulaşan İlker Tuzcu, çift erkeklerde de başarısını tekrarladı. Tuzcu, Rus partneri Mikhail Chiviksin ile birlikte oynadığı dört maçı da kazanarak bir kez daha kürsünün en üst basamağına çıktı. Büyük bir başarıya imza atan sporcuyu tebrik eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İlker Tuzcu’nun azmi ve başarılarıyla örnek bir sporcu olduğunu söyledi. Amatör sporculara desteklerinin devam edeceğini vurgulayan Başkan Akyürek, başarılı sporcuların yetişmesinde emeği geçen herkesi tebrik etti.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA