• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyaya 750 bin lale dikilecek
27 Kasım 2010 Cumartesi 10:54

Konya'ya 750 bin lale dikilecek

Konya Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 750 bin lalenin dikimini gerçekleştireceği bildirildi.
Konya Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 750 bin lalenin dikimini gerçekleştireceği bildirildi.
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklulara başkentlik yapmış bir kent olan Konya'nın bugün de, birçok şehirden daha büyük metropol olduğunu söyledi.

Konya'da her alanda yoğun olarak çalışmalar yürütüldüğünü, her geçen gün kentin daha da geliştiğini ifade eden Akyürek, ''Konya, her alanda gelişiyor, güçleniyor. Dünya kenti olma hedefine yaklaşıyor'' dedi.

Akyürek, göreve geldikleri günden bu yana çevre konusunda birçok yatırıma imza attıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Hayata geçirdikleri projeler ve yaptırdığımız parklar sayesinde 2003 yılında kişi başına düşen yeşil alan miktarı 11 metrekare iken bu rakam 45 metrekareye kadar çıktı. Yıl boyunca park ve bahçelere diktiğimiz çiçeklerle şehri bir çiçek bahçesine dönüştürüyoruz. Özellikle kasım ve aralık aylarında diktiğimiz lalelerin baharla birlikte açmasıyla şehri rengarenk laleler sarıyor. Göreve geldiğimizde 'Çiçek gibi bir Konya' sloganıyla Konya'yı temiz, yeşil ve çiçeklerle rengarenk bir görünüme sahip kent yapma hedefiyle yola çaktık. Bu kapsamda 2004 yılından bu yana her yıl lale ve çiçekler dikerek Konya'yı daha güzel bir hale getirmeye çalışıyoruz.''

2004 yılında 150 bin lale dikerek işe başladıklarını dile getiren Akyürek, diktikleri lale ve mevsimlik çiçek sayısın her yıl artırdıklarını bildirdi.

BU YIL İLAVE OLARAK 750 BİN LALE DİKİLECEK

Akyürek, 2006 yılında da 2 milyon lale ile 600 bin adet menekşe, nergis, sümbül, çiğdem ve zambak gibi soğanlı bitkilerin dikimini yaptıklarını dile getirerek, ''Dikilen laleler, 2-3 yıl boyunca yeniden açıyor, sonra ömrünü dolduruyor. Bu nedenle her yıl ilave olarak lale soğanı dikiyoruz. Bu yıl da 750 bin lale dikeceğiz. Yeni eklenenlerle birlikte 3 milyon lale şehri süsleyecek'' diye konuştu.

Bu çiçeklerin baharla birlikte açmaya başlayacağını dile getiren Akyürek, önceki yıllarda ekilen lalelerin de bir bölümünün açmasıyla 2011 yılı baharında Konya'da yaşayanların farklı renklerde binlerce lalenin güzelliğini seyredebileceğini söyledi.

Oluşturdukları yeşil alanların artmasıyla Konya'nın cazibe merkezi haline geleceğini anlatan Başkan Akyürek, ''Çiçek gibi Konya'' hedefine adım adım ilerlediklerini belirtti.

Akyürek, lalenin Anadolu'daki geçmişinin Selçuklular'a, dolayısıyla Selçuklu başkenti Konya'ya dayandığını, bu yüzden lalenin en çok Konya'ya yakıştığını sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA