• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyasporun transfer kriterleri
25 Mayıs 2010 Salı 17:38

Konyaspor'un transfer kriterleri

Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, transferde doğru kararlar vereceklerini belirterek, Konyaspor'a alınacak oyuncuların özelliklerini sıraladı.
Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, transferde doğru kararlar vereceklerini belirterek, Konyaspor'a alınacak oyuncuların özelliklerini sıraladı.
 
Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, Teknik Direktör Ziya Doğan ve takım kaptanı Tayfun Türkmen, Lig Tv'de katıldıkları canlı yayında şampiyonluk serüvenini anlattı. Takımın başına geldiğinde, Süper Lig'e yükselmeye dair karamsar bir hava olduğunu ifade eden Teknik Direktör Ziya Doğan, "bir galibiyete ihtiyacımız vardı. O galibiyeti de Kocaelispor'u deplasmanda 2-0 yenerek aldık. Ancak daha sonra Poljac bizi çok etkiledi. Tam ritmi yakalırız, diye düşünürken Poljac kaza geçirdi. Tekrar bunalımlı günler yaşadık. Hacettepe maçını erteletmek için çok uğraştık ama başaramadık. Ama biz hiçbir zaman güvenimizi kaybetmedik. Play-Off'a kalırsak şampiyon olacağımızı biliyorduk. Bunu da başardık. Geçen sene Bank Asya'ya düşen diğer iki takım bu yıl da bir alt lige düştü. Konyaspor ise yeniden Süper Lig'e yükseldi. Konyaspor profesyonel yapının oturduğu bir kulüp... Burada yok yok... Bütün camiamız kenetlendi" dedi.

 

Kulüp olarak esas işlerinin bundan sonra başladığını ifade eden Doğan, büyük hedeflerinin olması gerektiğini belirtti. Doğan "İlk önce bu yıl Süper Lig'de kalıcı olmak istiyoruz. Diğer senelerde ise Konyaspor'un Süper Lig'de şampiyonluğu kovalaması lazım. Bursaspor bize iyi bir örnek oldu" diye konuştu.

 

Şampiyonluk kutlamalarının hemen ardından önümüzdeki yıla dair çalışmalara hemen başladıklarını ifade eden Teknik Direktör Ziya Doğan, "Kulübümüzün geleceğini düşünmeliyiz. Biz şimdiden çalışmalara başladık. Yeni transferler yapacağız. Dün akşamdan itibaren görüşmelere başladık. Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar'a bilgileri veriyorum. İlgilendiğimiz oyuncular tabiki var. Turkcell Süper Lig, Avrupa'nın önemli liglerinden biri haline geldi. Doğru kararlar verip, bu bilinçle hareket etmeliyiz. Öncelikle bu şehre, bu takıma beklentilere cevap verebilecek, sorumluluk duygusu gelişmiş oyuncular gerekiyor. Konyaspor ligde kalıcı olmalı ve daha sonraki yıllarda zirveye oynamalı" dedi.

 

Konyaspor Başkanı Bahatttin Karapınar ise, Konya'ya yapılması planlanan yeni stadyumla ilgili bilgiler verdi.

2016 Avrupa şampiyonasının Türkiye'ye verilmesi halinde maçların oynanacağı şehirlerden birinin de Konya olacağına işarat eden Karapınar, "Bu şampiyona inşallah ülkemize verilir. Durum böyle olursa zaten Konya'ya bir stadyum yapılacak. Ancak şampiyona Türkiye'ye verilmese bile Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek'in bu konuda taahhüdü var.  Büyükşehir Belediye Başkanımız Konyaspor'a çok büyük hizmetler ediyor. 6 yıldır Sayın Tahir Akyürek'in yaptığı hizmetler yadsınamaz. Ancak vereceği en büyük hizmet Konya'ya yakışır bir stat yapmak olacaktır. Yeni stadımız en geç 2013 yılında hayata geçecek. Bunun müjdesini verebiliriz"  dedi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA