Konyaspor’un rakibi ligde iyi, Avrupa'da kötü

Atiker Konyaspor'un UEFA Avrupa Ligi H Grubu 3. maçında yarın sahasında karşılaşacağı Portekiz'in Braga takımı bu sezon liginde geçen yıldan daha başarılı bir grafik sergilerken, UEFA Avrupa Ligi'nde geçen yılki performansının gerisinde kaldı.
Konyaspor’un rakibi ligde iyi, Avrupa'da kötü

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda Shakhtar Donetsk ve KAA Gent maçının ardından yarın 3.karşılaşmasında Portekiz'in Braga takımıyla karşı karşıya gelecek. Yeşil beyazlıların rakibi Braga Portekiz Premier Ligi'nde mücadele ediyor. Bu sezon 7.hafta itibariyle 4 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 4.sırada yer alarak 14 puan toplayan Portekiz temsilcisi, geçtiğimiz sezon liginde 7.haftada 4 galibiyet 2 mağlubiyet ve 1 beraberlikle yine 4.sırada yer almış ancak 13 puan toplamıştı. Braga geçen yıl liginde 7 haftada 12 gol atıp 4 gol yerken, bu sezon yine aynı haftada 12 gol atıp 7 gol yedi.

AVRUPA'YA DAHA KÖTÜ BAŞLADILAR

Braga geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi'nde F Grubunda yer almıştı. Gruptaki ilk iki maçını kazanan Braga, Çek Cumhuruyeti'nin Slovan Liberec ve Hollanda'nın Groningen takımlarını 1-0'lık skorlarla geçmişti. Braga bu yıl Atiker Konyaspor'un da yer aldığı H Grubundaki ilk iki maçında galibiyet yüzü görmedi. İlk maçında Belçika'nın KAA Gent takımıyla 1-1 berabere kalan Portekiz temsilcisi, ikinci maçında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına 2-0 mağlup oldu.
•HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ