• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyasporu düşme korkusu sardı
23 Mart 2009 Pazartesi 11:32

Konyaspor'u düşme korkusu sardı

Turkcell Süper Lig'de Oynadığı Son 2 Maçını Kaybeden Konyaspor, Düşme Korkusunu Ensesinde Hissetmeye Başladı.

Turkcell Süper Lig'de Oynadığı Son 2 Maçını Kaybeden Konyaspor, Düşme Korkusunu Ensesinde Hissetmeye Başladı. Trabzonspor'u Deplasmanda Yenen Yeşil-beyazlılar, Daha Sonra Kendi Evinde Gaziantepspor ve Deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a Yenilerek Düşme Potasına Bir Adım Daha Yaklaştı.

Turkcell Süper Lig'de oynadığı son 2 maçını kaybeden Konyaspor, düşme korkusunu ensesinde hissetmeye başladı. Trabzonspor'u deplasmanda yenen yeşil-beyazlılar, daha sonra kendi evinde Gaziantepspor ve deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a yenilerek düşme potasına bir adım daha yaklaştı.

Konyaspor, ligde kötü sonuçlar almaya devam ediyor. Trabzonspor'u deplasmanda yenerek büyük bir sürpriz yapan yeşil-beyazlılar, bir süre dış sahada daha iyi sonuçlar elde etti. İç sahada yitirdiği puanların telafisini deplasman maçlarıyla yapan Konya ekibi, son hafta deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a ikinci yarıda yediği gollerle yenildi. Evinde kaybettiği Gaziantepspor maçını telafi edemedi ve düşme potasına iyice yaklaştı.

Düşme potasında yer alan Kocaelispor'un son haftalarda seri galibiyetler elde etmesi ise Konyaspor'u ileriki haftalarda daha da zorlayacak. Süper Ligi'in 26'ıncı haftasında kendi sahasında Hacettepespor ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlılar, 6 puan değerinde bir maç yapacak. 25 puanla 15'inci sırada yer alan Konyaspor'un altında 16'ıncı sırada bulunan Ankaragücü'nün 24 puanı var. Son haftaların formda ekibi Kocaelispor ise topladığı 23 puanla 17'inci sırada yer alıyor. Ligin son sırasındaki Hacettepespor'un ise puanı 15.  Konyaspor Başkan Yardımcısı Bünyamin Sarıtaş, kendileri için altı puan değerinde olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını kaybetmenin moral bozukluğunu yaşadıklarını anlattı.

Son 2 haftadır iyi oyun ortaya koyamadıklarına dikkat çeken Sarıtaş, "Büyükşehir Belediyespor'la final niteliğinde bir maç oynadık. Bizim için beraberlik bile iyi bir sonuç olacaktı. Ancak kötü bir yenilgi aldık. Hem rakibimiz bizim üzerimize çıktı hem de moral motivasyonumuz çok bozuldu." dedi. Bundan sonra ligde kalmak adına ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Sarıtaş, teknik heyetten takımla ilgili rapor isteyebileceklerini söyledi.

Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya ise, son haftalarda kötü futbol oynadıklarını ifade etti. Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini aktaran Düzkaya, "Lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirip Hacettepespor maçından galip ayrılmak istiyoruz. Son haftalarda oyun anlamında bir düşüşümüz var. Bunu da en kısa sürede çözeceğimize inanıyorum. Kesinlikle ligde kalacağız." diye konuştu.

 

 

(CİHAN)

 

 

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA