• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyaspor un Bolu mesaisi sürüyor
14 Kasım 2009 Cumartesi 18:46

Konyaspor' un Bolu mesaisi sürüyor

Konyasporun başarılı teknik adamı Hüsnü Özkara; yönetim, teknik ekip ve oyuncular bu takımın şampiyon olacağına inanıyorsa, taraftarların da inanması ve çorbada tuzlarının daha çok olması lazım dedi.
Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, 12.haftayı da lider olarak kapatan yeşil-beyazlı ekibin başarısının şehrin üzerindeki ölü toprağını yavaş yavaş atmasına neden olduğunu ve temsilcimizin Bank Asya 1.Lig’de olduğunu kabul eden Konyalı sporseverlerin artık Konyaspor’un süper lige çıkacağına inanmaya başladığını belirterek, “Bu şehir birlikteliğinin mükafatını sezon sonunda şampiyonluğu kutlayarak alacak” dedi.

HER TAKIM BİZİ YENMEK İSTER

Kocaelispor ve Hacettepe ile oynanan son iki maçı kayıpsız geçmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Hüsnü Özkara, “Diğer maçlarda da alınan galibiyetlere 3’er puan veriliyor. Ama futbolcular ismi büyük olan takımlara karşı ve puan cetvelindeki durumlarına göre rakibe konsantre oluyorlar. Bu yıllardan beri böyle. İddialı takımlara karşı oynadığınız zaman futbolcu zaten kendi kendini motive ediyor. Fakat kendisinden daha aşağıda bulunan rakiplere karşı gerekli konsantrasyonu sağlamak daha zor oluyor. Biz o yüzden Kocaelispor ve Hacettepe maçlarını çok önemsedik. Sağolsun arkadaşlarda rakipleri ciddiye alarak iki maçtan 6 puan aldılar. Son oynadığımız Hacettepe maçındaki zorlukları geçmiş yıllarda oyuncu ve hoca olarak daha önceden yaşadım. 1.dakikadan son düdüğe kadar oyuncularım olağanüstü mücadele ettiler. Göze hoş gelen bir futbol oynamadık. Ama maç zaten tam bir taktik savaşına dönüştü. Biz hafta içerisinde buna çalışmıştık. İkinci yarı final paslarını iyi yapabilseydik belki de 3-4 farklı kazanabilirdik. Olmadı. Her şeye rağmen 1-0’lık galibiyetle 3 puanı hanemize yazdırarak maçı bitirdik ve tatile moralli çıktık” diye konuştu.

ARAYI İYİ DEĞERLENDİRİYORUZ

Yeşil-beyazlı ekibin başarılı teknik direktörü Hüsnü Özkara, lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini ifade ederken sözlerine şöyle devam etti: “12.haftaya geldik. Özellikle 8.haftadan sonra oyuncular üzerinde başlayan fiziksel yorgunluğa, bir de hava şartlarından dolayı sahaların ağırlaşmasıyla beraberinde getirdiği yorgunluk eklenmişti. Tam bu sırada gelen ara ve futbolculara verilen izin yalnız bizim takımımız için değil tüm takımlar için ilaç gibi geldi. Toplandık ve çalışmalara başladık. Aramıza sonradan katılacak arkadaşlarımızda olacak. Ama onların kaçıracağı 1-2 antrenmanın fazla bir önemi yok. Burada önemli olan kafa olarak kendilerini tam anlamıyla bize vermeleri. Yüklemeden daha önemlisi dinlenmedir. Bunun takımımıza pozitif yansıyacağını düşünüyorum. 3 gün boyunca çift antrenman yapacağız. Ardından yeniden Boluspor maçının atmosferine gireceğiz...”

SEYİRCİ POTANSİYELİ TRİBÜNE YANSIMALI

Boluspor maçında taraftar açısından bir patlama beklediğini de sözlerine ekleyen Özkara, “Geldiğim günden beri söylüyorum. Ben Konya’nın potansiyelini biliyorum. Bunun sahaya yansıyınca bu takımın neler yapabileceğini de çok iyi biliyorum. İnşallah Boluspor maçında tribünler dolar. Maçı televizyonda veriyor. Tüm Türkiye Konya’nın coşkulu, örnek olan tribünlerini bir kez daha büyük bir imrenişle ekranları başında seyreder. Seyircinin ve şehrin takıma sahip çıkması çok önemli. Zaten arkamızda böyle bir gücün olduğuna inanıyoruz. Seyircilerimizin bugüne kadar vermiş olduğu destek bizi memnun ediyor. İnsanlar Konyaspor’un Bank Asya 1.Lig’de olduğuna inandı. Ama şampiyon olarak TSL’e çıkacağımıza da inandı. İnşallah hep birlikte biz bu işi başaracağız” şeklinde görüş belirtti. Özkara, “Bayrak As” kampanyasını da önemsediğini belirterek, “Şehrimizin her caddesi ve sokağı, kısacası her yeri bu güzel renklerle bezenmeli ve bunun verdiği sinerjiyle hep birlikte kenetlenerek Süper Lig hedefimize ulaşmalıyız” diyerek sözlerini noktaladı.

BOLU MESAİSİ SÜRÜYOR

Bank Asya 1. ligde liderliğini 27 puanla sürdüren ve 13. hafta da 22 Kasım Pazar günü Boluspor ile zor bir maça çıkacak olan Konyaspor’da hazırlıklara sürüyor. Hacettepe maçının ardından üç gün izin yapan yeşil-beyazlılar’da Bolu karşılaşmasının hazırlıkları günde çift antrenmanla sürdürülüyor.

Önceki akşam saatlerinde, Tatlıcak tesislerinde teknik direktör Hüsnü Özkara yönetiminde top çalışması yapan Kartal’ın antrenmanına hasta olan Recep Öztürk ve Branimir Poljac ile izinli olan Erdal Kılıçaslan katılmadı. Isınma hareketleri ile başlayan antrenmanda oyuncular top tekniğine dayalı çalışmalar yaptı. Bire-bir, ikili ve üçlü olarak  mücadele oyunları oynayan futbolcular, yaklaşık  1 saat 45 dakika süren antrenmanı yarı sahada yapılan çift kale maç ve açma-germe hareketleriyle tamamladı.

Kartallar dünü de çift antrenmanla geçirdi.. Sabah kondisyona çalışan yeşil-beyazlılar, akşam saatlerinde de teknik-taktik çalıştılar. Sabah antrenmanına hasta olan oyuncular yine katılmadı. Konyaspor’da, teknik adamların programına göre bugün de çift antrenman yapılacak. Ancak, A2 takımıyla çift kale maç oynanması halinde sabah antrenmanı iptal edilecek. Öğleden sonra ise bu karşılaşma gerçekleştirilecek. Konyaspor’da futbolculara Pazartesi günü ise izin verilmesi bekleniliyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA