• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyaspor ligi iyice zora soktu
18 Mayıs 2009 Pazartesi 14:08

Konyaspor ligi iyice zora soktu

Konyaspor cephesi ise kalan son 2 maçlarını alarak ligde kalacaklarını iddia etti.
Turkcell Süper Lig'in 32. haftasında kendi sahasında Eskişehirspor'la karşılaşan Konyaspor rakibine 2-1 boyun eğerek ligde kalma şansını zora soktu. Konyaspor cephesi ise kalan son 2 maçlarını alarak ligde kalacaklarını iddia etti.

Turkcell Süper Lig'de zor günler geçiren Konyaspor düşme korkusunu ensesinde hissediyor. Geçtiğimiz hafta Bursaspor deplasmanında farklı şekilde mağlup olan Konya ekibi, bu hafta da kendi sahasında Eskişehirspor'a yenilerek ligde kalma umudunu zora soktu. Yeşil - beyazlılar önümüzdeki hafta ligdeki 4 büyük takımdan biri olan Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak. Ligin son haftası ise tam bir ölüm kalım mücadelesine sahne olacak. Son hafta kendi sahasında Denizlispor ile karşılaşacak Konyaspor, süper lige ya tamam ya devam diyecek.

Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, Eskişehirspor'a yenilmiş olabileceklerini ancak ligde kalmak için önlerinde hala 2 maç daha olduğunu söyledi. Ligin çok zorlu maçlara sahne olduğunu ifade eden Bulak, kalan haftalarda rakiplerinin de puan kaybedeceğini belirtti. Kalan 2 maçı ne pahasına olursa olsun kazanacaklarını söyleyen Bulak, "Biz ligden düşen 3 ekip arasında olmayacağız. Oyuncularıma ve kendime güveniyorum. İstanbul'da Fenerbahçe'yi yeneceğiz. Son haftada kendi sahamızda seyircimizin desteğiyle Denizlispor'u mağlup ederek süper ligde yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Konyaspor Başkan Yardımcısı Bünyamin Sarıtaş Eskişehirspor karşısında aldıkları beklenmedik sonucun kendilerini üzdüğünü ifade etti. Taraftarın Giray Bulak'ı istifaya çağırmasını haklı bulan Sarıtaş, "Kendi sahamızda aldığımız yenilgi Konyaspor'u çok seven taraftarı üzdü. Özellikle ligde kalma adına çok önemli bir maçta yenilmemiz taraftarımızda şok etkisi yarattı. Verdikleri tepkiyi normal karşılıyorum." diye konuştu.

Maç sonrası hocayla görüşülmediğini aktaran Sarıtaş, "Bu akşam yönetim kurulu toplantımız var. Orada gelecekle ilgili kararlar alınabilir. Ancak şundan tüm taraftarımız emin olsun. Biz bu ligde seneye de varız." şeklinde konuştu.

Basın da yer alan Giray Bulak'ın gönderildiğine dair haberlerin doğruyu yansıtmadığını da ifade eden Sarıtaş, "Her şey akşam yapılacak yönetim kurulu toplantısında belli olacak. Haberleri yazan kişiler kendi şahsi fikirlerini yazıyor. Biz yönetim olarak hocayla ilgili bir açıklama yapmadık." ifadesini kullandı.

Öte yandan Konyaspor Turkcell Süper Ligin 33. haftasında karşılaşacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla başlayacak.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA