• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyaspor hak ettiği ligde!
23 Mayıs 2010 Pazar 21:03

Konyaspor hak ettiği ligde!

Süper Lige 7 yıldır uzak olan Altay öne geçtiği maçta Konyaspor'u yenemedi. Beraberliğin yettiği Konyaspor 2-2 ile bir sezon sonra Süper Lig vizesi aldı. Maçın son dakikaları nefesleri kesti...
Süper Lige 7 yıldır uzak olan Altay öne geçtiği maçta Konyaspor'u yenemedi. Beraberliğin yettiği Konyaspor 2-2 ile bir sezon sonra Süper Lig vizesi aldı. Maçın son dakikaları nefesleri kesti...
Bank Asya 1. Lig Play-off Yükselme Grubu son maçında Konyaspor, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada Altay'la 2-2 berabere kalarak Süper Lig'e yükselen son takım oldu.

Konyaspor'un gollerini 62. ve 67. dakikalara Ramazan Kahya kaydetti. İzmir ekibinin golleri ise 18. dakikada Molina ve 87. dakikada Yiğitcan Erdoğan'dan geldi.

Bu sezon değişen statü nedeniyle tek devreli lig usulüyle oynanan Yükselme Grubu'ndaki 3 maçı da galibiyetle bitiren Konyaspor, Bank Asya 1. Lig'de ilk iki sırayı alarak Süper Lig'e direkt olarak çıkmaya hak kazanan Kardemir Karabükspor ve Bucaspor'dan sonra Turkcell Süper Lig biletini alan son takım oldu.

ALTAY KALECİSİZ KALDI

Karşılaşmanın 89. dakikasında Altay kalecisi Soner Şahin rakibine dirsek attığı gerekçesiyle direkt olarak kırmızı kart gördü. İzmir ekibinin 3 oyuncu değiştirme hakkı dolduğu için Altay kalesini maçın bitiş düdüğüne kadar defans oyuncusu Ercan Ünal korudu.

MAÇTAN NOTLAR

Altay ile Konyaspor arasında yapılan Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubu maçında her iki ekibin taraftarları takımlarını İstanbul'da yalnız bırakmadı.

Konya ve İzmir'den otobüslerle İstanbul'a gelen taraftarlar, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki yerlerini alarak, kazanan takımın Turkcell Süper Lig'e çıkacağı maçta takımlarına destek verdi.

Altay ve Konyasporlu taraftarlar, maç öncesinde “Şampiyon” tezahüratları yaptı.

Karşılaşmayı Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ile İzmir Valisi Cahit Kıraç da izledi.

 

-ALTAY TARAFTARLARI MEŞALE YAKTI-

 

Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte Altay taraftarları, tribünde meşaleler yaktı. Taraftarların yaktığı meşaleler nedeniyle bir anda tribünde duman bulutu oluşurken, ardından yanan meşaleler sahaya atıldı.

Atılan meşaleler yedek kulübelerin yakınına düşerken, görevliler hemen müdahale ederek meşaleleri söndürdü.

Bu sırada statta anons yapılarak, sahaya meşale atılmaması istendi.

 

-ALTAY'DA ZORUNLU DEĞİŞİKLİK-

 

Altay Teknik Direktörü Güvenç Kurtar, Adanaspor maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Tiago'nun yokluğunda kadroda zorunlu değişiklik yaptı.

Kurtar, Konyaspor karşısında Tiago'nun yerine Burak'a ilk 11'de yer verdi. Adanaspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Onur ise bu akşam yedek soyunurken, bu oyuncunun yerine Molina ilk 11'de oynadı.

 

-KONYASPOR'DA DEĞİŞİKLİK YOK-

 

Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Altay maçında ilk 11'de değişiklik yapmadı.

Doğan, Karşıyaka maçında sahaya sürdüğü ilk 11'i Altay karşısında da değiştirmedi.

 

-ALTAY “UĞUR” YAPTI-

 

Daha önce Turkcell Süper Lig'e yükselmek için oynadığı play-off finalleri öncesinde, maç sonrası kutlama için organizasyon yapan Altay'ın, Konyaspor maçı öncesi herhangi bir organizasyon yapmadığı bildirildi.

Altaylı yöneticilerin, Konyaspor maçı öncesi “uğur” yaparak, kutlama organizasyonu yapmadıkları kaydedildi.

Bu arada, yükselme grubu maçları öncesi bıyık bırakma kararı alan futbolcular, Konyaspor maçına da bıyıklı çıktılar.


Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA