• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyanın yükselişi sürüyor
05 Haziran 2013 Çarşamba 17:32

Konya'nın yükselişi sürüyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi toplantılarında yaptığı konuşmasında, Konya’nın temel problemlerinin bir bir çözülmesiyle yükselişini devam ettirdiğini söyledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi toplantıları kapsamında Ardıçlı, Yükselen Merkez ve Yükselen Bilecik Mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Programda Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi ve KOSKİ Genel Müdürlüğü yöneticileri ile birlikte vatandaşları dinleyen Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile bütün köylerin ve beldelerin artık Konya merkezin mahallesi haline geldiğine ifade etti.Konya merkezde ne varsa Konya’nın beldelerinde, köylerinde de olmasını sağlamak gerektiğini kaydeden Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi’nin hiç geliri ve sosyal güvencesi olmayan aileler için uyguladığı Sosyal Kart’ın gelecek yıldan itibaren Konya’nın 31 ilçesine, 168 beldesine, 584 köyüne yansıyacağını aktardı. Konya’nın tamamında 1/100.000 ve 1/25.000’lik planları ihale ettiklerini belirten Başkan Akyürek, plan yapım sürecinin başladığını belirtti.Konya Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyelerinin çalışmalarıyla Konya’nın adeta kusursuz bir şehir haline geleceğini, Konya’nın bu misyonu üstlenmek zorunda olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Konya şu anda Türkiye’nin marka şehirlerindendir ama dünyanın marka şehirlerinden biri haline gelmelidir. Bu süreci yaşıyoruz” dedi.

“KONYA’NIN DIŞA AÇILMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR”
Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi’nden ekiplerin Başbakan Erdoğan’ın kafilesine dahil olarak Tunus’ta yeni kardeş şehir anlaşmalarına imza atacaklarını dile getiren Başkan Akyürek, “Konya’nın dışa açılma süreci de devam ediyor. Dünya Tarihi Şehirler Birliği’nin yönetiminde Türkiye’yi temsil ediyoruz. Dünya İpek Yolu Şehirleri Birliği’nin kurucusu ve ilk Yönetim Kurulu Üyesi olarak Türkiye’yi dünyada temsil ediyoruz. Yine Konya, Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği’nin Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nda eş başkan olarak Türkiye’yi dünya arenasında temsil ediyor. Avrupa İş Konseyi’nin En İyi Avrupa Ödüllerinden birini Konya’mıza kazandırdık. İrlanda’da yapılan Dünya Fakirlikle Mücadele organizasyonunda Sosyal Kart örnek olarak takdim edildi. Şehir içi ulaşımda şu anda kredi kartları kullanılmaya başlandı. Artık el kart olmadan da otobüslere binilebiliyor. Bu proje dünyada ilk defa tam olarak Konya’da kullanılmaya başlandı. Dubai’de yapılan bir değerlendirme toplantısında dünyadaki elektronik belediyecilik alanında ilk 3 projeden biri oldu” diye konuştu. Başkan Akyürek, Konya’nın yükselişinin devam ettiğini, temel problemlerin bir bir çözüldüğünü de sözlerine ekledi.Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, Selçuklu ilçesinin 545 bin nüfusuyla Konya merkezin yarısını barındırdığını belirterek, bölgeye yaptıkları yatırımlar ve projeler hakkında bilgi verdiProgramda daha sonra mahalle muhtarları ile mahalle sakinleri taleplerini dile getirdi. Başkan Akyürek, programın ardından bir mahalle sakininin evini ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA