• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya’nın yerli ve milli markası ‘Orweld’ basına tanıtıldı
08 Ocak 2020 Çarşamba 13:15

Konya’nın yerli ve milli markası ‘Orweld’ basına tanıtıldı

Konya’da geçtiğimiz aylarda üretimine başlanan ve yerli ve milli olma özelliğiyle dikkat çeken Orweld Gazaltı Kaynak Telleri basına tanıtıldı.

Konya’da geçtiğimiz aylarda üretimine başlanan ve yerli ve milli olma özelliğiyle dikkat çeken Orweld Gazaltı Kaynak Telleri basına tanıtıldı. Konya’da bir ilki başardıklarını kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Oral, ‘Orweld markasıyla Türkiye’nin çok önemli bir alanına yatırım yaparak sanayinin temeli olan kaynak telleri üretimine adımımızı attık” şeklinde konuştu.

Orweld Kaynak Telleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Oral, Konya’da yayın yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Konya’da bir ilki gerçekleştirerek gazaltı kaynak teli üretimine başladıklarını belirten Mustafa Oral, “Türkiye’nin ve dünyanın modern teknolojileri ile üretim yapan Unormak Değirmen Makinaları şirketi olarak 33 yılı aşan sürede sanayi sektöründe kazandığımız tecrübelerle yeni bir yatırım kararı aldık. Orweld markasıyla Türkiye’nin çok önemli bir alanına yatırım yaparak sanayinin temeli olan kaynak telleri üretimine adımımızı attık. Bu girişimimizle, Konya’mızda ilk kez bir gazaltı kaynak telleri üretim fabrikası kurulmuş oldu. Bu, bizim şehrimizle birlikte gurur duyduğumuz bir yatırımdır. İlk kullanılmaya başlanmasıyla birlikte, teveccüh gören ürünlerimiz inşallah şehrimizin de gurur vesilesi olur” dedi.

orweld-1.jpg

‘TÜRKİYE’NİN BİRLEŞTİREN GÜCÜ’

Orweld Kaynak Telleri olarak “Türkiye’nin Birleştiren Gücü” sloganını kullandıklarını dile getiren Mustafa Oral, “Bu mesaj toplumların olduğu kadar üretimin de vazgeçilmezidir. İki metalin birbirine birleştirilmesinde kaynak teline ihtiyaç vardır ve değişik sektörlerde metalle ilgili üretim yapan çok sayıda firmanın ihtiyacıdır. Önce kalite sloganıyla üretime başladığımız işyerimizde müşteri memnuniyeti ilk hedefimizdir. Sanayicilerimiz, ülkemizin genç nüfusuna yeni istihdam alanları oluşturması için, yeni sektörlere yatırım yapmak, katma değeri yüksek ürünler ile ülke ekonomisine katkı sağlamak zorundadır. Bu üretilen mallar için yeni pazarlara açılma mecburiyeti vardır. Tüm bunlar için, daha çok çalışarak, yeni hedef ülkelere ulaşmamız gerekir. Orweld olarak hem istihdama hem de ülke ekonomisine katkı sağlamak için yola çıktık” şeklinde konuştu.

orweld-3.jpg

‘ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN YATIRIM YAPTIK’

“Ekonomik olarak yatırım yapmanın daha zor olduğu bir dönemde, herhangi bir olumsuzluğa sığınmadan, ülkemizin geleceği için böyle önemli bir yatırıma karar verdik” diyen Mustafa Oral, “İnanıyoruz ki hem biz başarılı olacağız, hem ülkemiz ekonomik olarak hedeflediği ilk 10 büyük ekonomi arasına en kısa zamanda girecektir. Konya’da ilki gerçekleştirdiğimiz bu sektörde yerli markamızı şehrimizin ve Türkiye’nin hizmetine sunduk. Tamamen yerli ve milli olan bu yatırım yeni olmasına rağmen Konya’mızın değerli sanayicileri tarafından ilgi ile karşılanmış ve tüketilmeye başlanmıştır. Kaliteden taviz verilmeden yapılan üretimimizin kalite kontrol laboratuvarlarımızda ve ar-ge tesislerimizde geliştirmekte ve tüketicimize sunulmaktadır” dedi.

orweld-2.jpg

“ÜRÜN YELPAZEMİZ ÇEŞİTLENEREK DEVAM EDECEKTİR”

Sg2 ve sg3 gazaltı kaynak teli üretimine başladıklarını, kısa süre sonra toz altı kaynak teli üretiminin de devreye gireceğini belirten Mustafa Oral, “Ürün yelpazemiz çeşitlenerek devam edecektir. Şu anda aylık 500 ton kapasitesi olan tesislerimiz için yeni üretim hattı siparişleri verilmiş olup 2020 yılında ve 2021 yılında yapacağımız yatırımla aylık 2.000 ton gazaltı kaynak teli üretimi hedefine ulaşmak istiyoruz. Orweld fabrikamızın çatısına kurduğumuz güneş enerji panelleri ile kendi tükettiği elektriği üreten bir fabrikadır. Bildiğiniz gibi, güneş enerjisi fosil yakıtlarla üretilen elektrik enerjisinden daha sağlıklı ve çevreci bir enerjidir. Bu yönüyle de örnek bir yatırımdır. Orweld Kaynak Telleri değerli sanayiciler tarafından desteklenmekte ve kalitemiz test edildiğinde diğer tellerden kalite olarak bir farkımız olmadığı görülmektedir. Aldığımız hammadde ve ürettiğimiz teller kendi laboratuvarlarımızda test edilmektedir. Kaynak testleri, uluslararası bağımsız ve akredite laboratuvarlarda yapılmış ve sertifikalar alınmıştır. Konya ve Türkiye’nin yeni markası Orweld Kaynak Telleri ülkemize ve şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

orweld-4.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA