• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyanın vizyonuna katkı sağlayacak
15 Kasım 2012 Perşembe 15:22

'Konya'nın vizyonuna katkı sağlayacak'

Konyanın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Selçuklu Kongre Merkezinin proje değerlendirme toplantısı yapıldı.
Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından yaptırılacak olan “Selçuklu Kongre Merkezi”nin proje değerlendirme toplantısı yapıldı.
Selçuklu Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen değerlendirme toplantısına Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Tabanlıoğlu Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tabanlıoğlu, projenin yüklenici firma yetkilileri, projenin teknik müşavirliğini yapacak olan yetkililer ve Selçuklu Belediyesi proje yetkili personeli katıldı.
“KONYA’IN VİZYONUNA KATKI SAĞLAYACAK”
Konya’yı marka şehir yapmak adına önemli bir projeye imza attıklarını dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; “38 dönüm arsa üzerine 35 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Kongre Merkezi’nde tek çatı altında farklı alanlarda hizmet verecek bağımsız bölümler yer alacak. Yapımı tamamlandığında Konya’ya bu yatırımdan çok daha fazlasını kazandıracak olan Selçuklu Kongre Merkezi, şehrimizin vizyonuna katkı sağlayacak ve İstanbul dışında yapılmış en büyük kongre merkezi olacak. Tamamen öz kaynaklarımızla yapacağımız kongre merkezinin 2013 yılı sonunda tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi.
“ŞEHRİN BİR PARÇASI OLACAK”
Selçuklu Kongre Merkezi’nin teknik özellikleri hakkında bilgi veren proje mimarı Murat Tabanlıoğlu, projede Selçuklu mimarisindeki motiflere yer vereceklerini ifade etti. Selçuklular döneminde kullanılan motifleri geliştirerek günümüz çağdaş teknolojisi ile birleştireceklerini aktaran Tabanlıoğlu, “2 bin 200 kişilik kongre ve konser salonu, 800 kişilik tiyatro ve gösteri salonunun yanı sıra bin kişilik toplantı ve balo salonu olacak. Bu salon düğün salonu olarak kullanılabilecek ve düğünler için oteller dışında da bir salon kazandırılmış olacak. Kongre merkezinde ayrıca, 3 adet seminer salonu (25-30 Kişilik), 4 adet toplantı salonu (40-110 Kişilik), 1 adet VIP toplantı odası, 1 adet VIP suit, 1 adet oda tiyatrosu, 1 adet sinema salonu, 1 adet restoran ve 1 adet basın enformasyon odası, lokantalar, atölyeler, çocuklar için alanlar, kütüphane gibi fonksiyonların yer alacağı bir yaşam alanı oluşturulacak. Düğün ve kongre olmadığı zamanlarda buralara gidilebilecek. Toplantılar yapılabilecek, yemek yenilebilecek. Burası kısacası şehrin bir parçası olmaya başlayacak” diye konuştu.
“2013 YILI SONUNA YETİŞTİRİLECEK”
Tabanlıoğlu, “Cephelerde, aynı zamanda güneş kontrolü için kullanılan motifler, ışık - gölge oyunlarıyla hareketli bir kurgu sağlamış, bu geometrik form-geleneksel göçebe kültürünün de izlerini taşıyan, Selçuklular'ın Anadolu dokusu ile harmanladığı; Selçuklu mimari mirasının izlerinden yola çıkılarak stilize edilecek. Barındırdığı işleve bağlı olarak farklılaşan yükseklikleriyle ana ve yan fonksiyonlara atanan kütlelerin yanı sıra 9 bin 500 metrekarelik açık, 100 araçlık da kapalı otopark alanı ayrılmış. Zemin altında ayrıca fuayenin devamı, prova odaları ve dekor depolarıyla birlikte mekanik hacimler yer alıyor” dedi.
Selçuklu Kongre Merkezi’nin 2013 yılı sonunda tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA