• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya’nın topyekün yükselişi devam edecek
15 Ekim 2015 Perşembe 12:32

Konya’nın topyekün yükselişi devam edecek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerdeki yatırım hamlesi programlarına AK Parti Konya Milletvekilleri Mehmet Babaoğlu ve Leyla Şahin Usta ile Beyşehir, Hüyük ve Derbent’te devam etti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek ilk olarak Beyşehir’de Şehir Konağı temel atma törenine katıldı. Çarşı meydanındaki törende kürsüye gelen Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’de son dönemde hız kazanan bölge yatırımlarına değindi. Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın devreye girmesinin ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’le birlikte Beyşehir’e hizmet etmeye başladıklarını anlatan Özaltun, zaman geçtikte bu birlikte çalışmanın meyvelerini toplamaya başladıklarını belirtti. Beyşehir’de temeli atılacak olan Şehir Konağı ve Hanımlar Lokali’nin Konya’da bir ilk olacağının altını çizen Özaltun, “Çünkü, Konya’nın denizinde, denize nazır bir yerde şehir konağının inşallah temelini hep beraber atacağız” dedi.
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konyalıların ve İslam aleminin hicri yeni yılını kutladı. Türkiye’ye ve Konya’ya örnek olacak farklı bir Şehir Konağı’nı Beyşehir’e kazandıracaklarını belirterek, hayırlı olmasını dileyen Başkan Akyürek, yatırımın 2016 yılı içinde tamamlanacağın vurguladı. Konya olarak Türkiye’yi temsil ettiklerini, bu yükselişi şehrin her köşesine taşımak için gayret gösterdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, tarihi eserlerin restore edilmesine büyük önem verdiklerini hatırlattı.

konya’nin-topyekun-yukselisi-devam-edecek-1.jpg

BEYŞEHİR’E YENİ CAZİBE MERKEZİ
Konya genelinde 50’den fazla cami, medrese, han, hamam ve türbenin restorasyonu ile Bedesten, Mengüç Sokak ve Akçeşme Mahallesi’nde 3 bine yakın tarihi eseri restore ettiklerini kaydeden Başkan Akyürek, “Beyşehir Eşrefoğlu bölgesinde İçerişehir’deki tarihi yarım adanın tamamının bir bedesten gibi yenilenmesi için Eşrefoğlu Cami, Taş Medrese, Bedesten, bölgedeki yeşil alan, göl kenarındaki gezinti alanları, tüm tescilli yapılar, görüntüyü bozan yapılar kaldırılarak, o mahallenin tamamı granit ve andezitle kaplanacak. Konya’mıza çok önemli bir eser olarak kazandırılabilecek bu çalışmayı Beyşehir Belediyemizle birlikte yürütmek istiyoruz. Projelerimiz Anıtlar Kurulu’nda. Konya’nın da cazibe merkezlerinden birisi olabilecek bu alanı bu dönemde şehrimize kazandırmak istiyoruz” dedi. Yine ilçe belediyesiyle birlikte Derebucak yol ayrımına kadar olan Üstünler Plajı’nın göl kenarının düzenlenmesi konusunda da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su işleri Bakanlığı’nın ilgili birimleriyle çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Başkan Akyürek, sadece Konya bölgesinin değil, Türkiye’nin en güzel alanlarından birisi olan bölgenin ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı. Başkan Akyürek, 1,5 yıl içinde toplam 60 milyonluk ödenekle Beyşehir’de çok sayıda proje ve yatırımı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.
Temeli atılan Beyşehir Şehir Konağı’nın hayırlı olmasını dileyen AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu da şehir konaklarının şehrin kimliğini ortaya koyduğuna vurgu yaparak, bütün ilçelere bu güzel yatırımı yapan Başkan Akyürek’e teşekkür etti. Babaoğlu, çalışmaları tamamlandıktan sonra Beyşehir ile birlikte Hüyük ve Doğanhisar’a doğal gaz geleceğini, Beyşehir’e bölge hastanesi ile 200 kişilik öğrenci yurdu kazandıracaklarını ifade etti.
Konuşmaların ardından hep birlikte Beyşehir Şehir Konağı ve Hanımlar Lokalinin temeli atıldı. Başkan Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ve Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ile birlikte Beyşehir KOMEK şubesini ziyaret ederek spor tesisi açılışına katıldı.

HÜYÜK VE DERBENT’TE YATIRIMLAR ANLATILDI
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Beyşehir’in ardından Hüyük ve Derbent’e geçerek ana cadde tanzimi, mahalle yolları, şehir ve mahalle konakları ile diğer yatırımları ve projeleri anlattı. Konya’da ilk kez Hüyük’e kurulacak ve bölge ekonomisine büyük katkı yapacak rüzgar enerji santralinin ihalesinin yapıldığını vurgulayan Başkan Akyürek, Derbent’te kayak merkezini hayata geçireceklerini ve bölgenin arıcılık merkezi olması için çalışma başlattıklarını dile getirdi.

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise, ülkenin daha fazla güçlenmesi ve ileri gitmesi için çalıştıklarını vurgulayarak, “Bizleri ayakta tutan en önemli güç sizlersiniz. Belediyelerimizin yaptığı yatırımlarla gurur duyuyoruz. İstikrar devam ettiği sürece bu yatırımların daha iyisi yapılacaktır” dedi. Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin ve Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, meclis üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile birlikte ilçelerdeki yatırımlarda incelemelerde bulundu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA