• Konya19 °C

Lokman Koyuncuoğlu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Konya'nın rektörü kim olur ve Konya'nın sporu

30 Kasım 2010 16:55

Cumartesi günü oynanan Konyaspor-Kasımpaşa maçı öncesi ziyaretimize gelen Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’la Türkiyeve Konya gündemiyle ilgili bazı konuları konuştuk. Sonrada maç izlemek üzere Vali Bey’le birlikte yürüyerek stada gittik.

İşimiz maça gitmek olunca, gündemimizde eğitim ve spor üzerineydi. Konya’da özellikle son dönemlerde eğitime Vali Bey’in özel önem verdiğini görüyoruz. Vali Bey’in eğitimci eşinin de her türlü eğitim organizasyonuna katkı sağladığı, özellikle de eğitim alamayacak durumda olan çocuklara özel ilgi göstermesi şehir için büyük bir kazanç.

Genel kanaatimiz spor konusunda da Konya, Türkiye’de de olduğu gibi çok iyi sayılmaz. Spordaki önemli ölçekler tabiî ki lisanslı sporcu sayısı ve uluslar arası başarılar. Ne yazık ki bu konuda Türkiye gelişmiş ülkeler kategorisinde hiçte iyi bir durumda değil. Bunu profesyonel anlamda son dünya kupalarına katılamamak, amatör olarak ise Olimpiyatlarda “nal toplamak” bağlamında görebiliriz.

Vali Bey’le paylaştığımız konulardan biri bu. Daha fazla ve çok nitelikli sporcu yetiştirmek için Türkiye’nin çok köklü bir eğitim değişikliğine gitmesi gerekiyor. Genç nüfusu nerdeyse tüm Avrupa’nın üzerinde olan bir ülkede, lisanslı sporcu sayısı bu kadar az olursa, haliyle başarı beklemekte pek mümkün olmaz. Vali Bey’in 2023 Konya’sında spor ve sporcu hedeflerini de önemsediğini söylemeliyim.

Örneği Avrupa’dan vermiş olsak bile, son dünya kupasına giden üç Asya ülkesinin, Japonya, Kuzey ve Güney Kore olduğunu da unutmayalım. İşi önemsediğinizde başaramayacaksınız diye bir şey yok.

Vali Bey’le Konyaspor’u da konuştuk tabi. O, Konyaspor’un zor olsa bile ligde tutunacağını düşünüyor. Geçmişte futbol oynadığı içinde hem futbolu hem futbolcu kalitesini çok iyi biliyor. Kendisi ligden kimin düşebileceği ve Konyaspor’un en iyi nerede olabileceğini de usta yorumcular gibi analiz ediyor.

Tabi Kasımpaşa maçını kazanmak üzere bir puan tahminimiz olmuştu. Şimdi revizyonla yeni bir puan hesabı yapmamız gerekecek. Pek kimsenin tahmin etmediği bu kaybın telafisi en kısa zamanda olurda Konyaspor’u süper ligde seyretmeye devam ederiz.

Vali Bey’in Konya için her konudaki çabası, şehrin bir farklı duruş sergilemesi için. Umarız bu, Konya’ya en kısa zamanda yansır.

 

    Konya Üniversitesi Rektör Adayları
 
    Geçtiğimiz hafta YÖK Konya Üniversitesi için aday olan 29 akademisyenden üç ismi belirledi. Buna göre Prof.Dr. Muzaffer Şeker, Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Prof.Dr. Fatih Nuray Cumhurbaşkanının onayına sunulmak üzere köşke gönderildi.
   YÖK'ün belirlediği üç adaydan Muzaffer Şeker Tıpçı, Mehmet Kuran Ziraatçı, Fatih Nuray Matematikçi. İsmi geçen üç adaydan, Mehmet Kuran Samsun 19 Mayıs Üniversitesinde, Fatih Nuray'ın Afyon Kocatepe Üniversitesin’de  Muzaffer Şeker Konya Selçuk Üniversitesinde görev yapıyor.

   Kamuoyu Selçuk Üniversitesinde görev yapan ve Konya’yı tanıyan bir adayın Konya Üniversitesinin rektörü olmasını istiyor.

Bu bağlamda Meram Tıp'ta Anatomi bölümünde görev yapan Muzaffer Şeker’in  Konya'nın sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını çok iyi bilmesi, Konya'daki diğer üniversitelerle olumlu ilişkiler planlaması, kendisini diğer iki adaya göre oldukça şanslı kılıyor.

Umarız Konya’ya, Konya Üniversitesini çok iyi yönetebilecek bir rektör atanır.

 

 

 

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA