• Konya23 °C

Seyfullah Koyuncu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Konya’nın Reis sevgisi; yağmur, sıcak, oruç dinlemez…

04 Haziran 2018 Pazartesi 14:57

Konya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı adeta bağrına bastı.

“Milli ve yerli duruş sergileyen herkes” büyük buluşmaya katılmak için Kılıçarslan Şehir Meydanı’nı hınca hınç doldurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehrimize teşrif etmeden günler öncesinde, Ak Parti teşkilatları arı gibi çalışmış; caddeler, meydanlar süslenmiş, herkes bayram gününü beklemeye başlamıştı.

Ve o kutlu günün heyecanını yaşayan Konyalılar; kadınlar, çocuklar, yaşlılar, gençler, engelliler herkes akın akın er meydanında yer kapmaya çalışıyordu.

Trafikte ilerlemek ne mümkün! Meydana giden bütün güzergahları sağlı sollu insan selleri kucaklamış, ellerinde al beyaz bayrağımız, heyecandan hop oturup hop kalkıyor, Reis’in oradan geçmesini bekliyordu herkes…

Kimi Reiiis diye bağırıyor, kimi Başkaaaan.

Velhasıl Konyalıların Reis’e duydukları o büyük sevgileri sinelerinden sızmış, sevgi seliyle sarmaş dolaş haliyle tüm Konya ayaktaydı.

Emniyet açıkladı, dile kolay. Tam 320 bin kişi mitinge katılmış. Hem de oruç mübarek günde…

Konya kendine yakışanı yaptı, Reisi’ni yalnız bırakmadı…

****

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını büyük bir dikkatle dinledim. Allah ona öyle bir enerji ve güç vermiş ki gerçekten hayran olmamak elde değil. Sesi gür ve kendinden emin bir şekilde, o kendine has tarzıyla aldı kucakladı Konyalıyı adeta.

Herkes bir anda irkildi ve o oruç mahmurluğunu üzerinden atarak, ellerini zafer nidasıyla havaya kaldırdı.

Alana yüksekten bakan birinin bu sahneleri görmemesi neredeyse imkansız gibiydi.

Reis kendi enerji ve canlılığını adeta meydandaki kalabalığa da tesir ettirdi.

Erdoğan, Tahir Akyürek’le ilgili çatlak sesleri duymuş olacak ki, konuşmasının hemen başlarında 3 farklı cümlede Tahir Akyürek’in adını anarak, Konya’ya yapılan projelerden bahsetti. Akyürek’in Konya’ya yaptığı projelerden olumlu şekilde bahseden Erdoğan, Konya Belediyelerine övgüler düzdü, teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir de, “Başkanlıkta oyum Erdoğan’a ama, vekillikte Ak Parti’ye oy yok”… algısına dikkat çekti.

Ve Konya’ya sıkı sıkı tembih etti.

"24 Haziran'da sandıkları patlatırcasına AK Parti'yi çıkarmaya var mıyız? Erdoğan kardeşinizi çıkarmaya var mıyız?"…

Evet, Cumhurbaşkanı Erdoğan, o çok dillendirilen algıyı yıkmak için bu cümleleri kurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının sonunda sahneye çıkan vekil adayları da güzel bir görüntü verdiler. Erdoğan, yeni adayların ellerini havaya kaldırıp, onları Konyalıya takdim etti. Bu esnada her zamanki gibi kalabalığa sahneden çeşitli hediyeler attı. O sırada Karaman Milletvekili Recep Şeker gibi isimlerin de sahnede olması dikkatimi çekti.

***

Ak Parti bu mitingde hemen hemen her planlamayı kusursuz yaptı. Bu konuda gerçekten belki de dünyanın en iyisiler. Ama miting günü dikkatimi çeken bir şey oldu. Basın için ayrılan bölümün hemen önünde bir koridor oluşturulmuş. Alanda bayılan, yaralanan vb. insanlar olduğunda bu koridordan o insanların tahliyesi yapılıyor. Miting günü buradan tahliye edilenlerin neredeyse tamamı engellilerdi. Engelliler için özel bir bölüm oluşturulsa fena olmazdı sanki…

***

Ak Parti Konya İl Başkanlığı, meydanı güzel süslemiş, teşkilat üyelerinin her birisi kendi görevini dava bilinciyle şuurlu bir şekilde yerine getirmeye çalışıyordu. Konyamızın yöneticileri, protokol üyeleri eksiksiz karşılama törenine katılmış, şehrimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorlardı. Konya Emniyetimiz güvenlik önlemleri konusunda hatasız çalışmış, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, UMKE ekipleri hepsi çok iyi organize olmuşlardı.

Bence onlar da büyük alkışı hak ettiler.

Ama en büyük alkışı; yağmur-çamur demeden, güneşe aldırmadan, rüzgara-soğuğa direnerek, açlığa-susuzluğa meydan okuyarak, Ramazan Mübarek gün oruç ağzıyla o meydanı hınca hınç doldurup Reisi’ni yalnız bırakmayan Konyalılara. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a moral verip, onu bu kadim şehirden mutlu, güçlü ve içi rahat bir şekilde uğurlayan Konyalılar bence alkışın en büyüğünü haketti…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’dan o kadar huzurlu ayrılmış olacak ki. Hem Aksaray Mitingi’nde çok daha enerjikti, hem de Konya’nın bu ilgisinden dolayı bir teşekkür mesajı paylaştı.

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA