• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyanın Ortadoğu çıkarması
05 Haziran 2011 Pazar 15:47

Konya'nın Ortadoğu çıkarması

Irak Fuarı olarak da bilinen ve son yıllarda Gaziantep'te düzenlenen Uluslararası Komşu Ülkeler Expo Gateway to Middle East 2011 Fuarı'na stantlı katılım gerçekleştirildi.
Irak Fuarı olarak da bilinen ve son yıllarda Gaziantep'te düzenlenen Uluslararası Komşu Ülkeler Expo Gateway to Middle East 2011 Fuarı'na stantlı katılım gerçekleştirildi.
''Konya-Karaman Tanıtım Masası'' başlığı altında kurulan stantta Mevlana Kalkınma Ajansı uzmanlarından Çağatay Ceran, Arif Köseoğlu, Ali Küt ve İsmail Ünver'in yanı sıra Büyükşehir, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Karaman Sanayi ve Ticaret Odası ve MÜSİAD Konya Şubesi'nde de birer temsilci yer aldı.
7 kurumun bir arada yer aldığı stantta, ziyaretçilere üzerinde tüm kurumların logosunun yer aldığı bir çanta içerisinde Konya ve Karaman illerini tanıtıcı materyal takdim edildi.
 
02-05 Haziran 2011 tarihleri arasında düzenlenen fuara birçok ülkeden katılımcı ve ziyaretçinin yer aldığı ve bu yönüyle ''Komşu Ülkeler Fuarı'' olarak da adlandırılan Expo 2011'in açılışını Devlet Bakanı Sayın Zafer Çağlayan gerçekleştirdi.
    
-MEVKA'DAN İPEKYOLU KALKINMA AJANSI'NA ZİYARET-

    
Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman ile Kalkınma Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Aslan Korkmaz standı ziyaret ederek fuar hakkında bilgi aldı.
 
Gerek standa yapılan gerekse de diğer stantlara gerçekleştirilen ziyaretlerde Konya ve Karaman illeri, ticaret, sanayi, tarım ve genel olarak üretim ve turizm potansiyeli hakkında bilgi verildi.
 
Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Ortadoğu'nun ciddi bir pazar olduğunu, fuar vesilesiyle bu pazardan Konya ve Karaman illeri için daha fazla pay alabilmeyi amaçladıklarını söyledi.
 
Akman, geçtiğimiz yıl 50 binden fazla ziyaretçinin katıldığı bu fuarda bin 300'e yakın yabancı katılımcıya da yeni iş fırsatı sunulan ve Ortadoğu'ya açılan önemli araçlardan biri olarak görülen bu fuara sadece MEVKA olarak değil, Konya ve Karaman illerinin belediyeleri ve iş dünyası temsilcileriyle birlikte katıldıklarını belirtti.
 
Tüm bölge unsurlarıyla birlikte ortak hareket etme noktasındaki gücün de ortaya konulduğunu ifade eden Akman, ''Konya-Karaman Tanıtım Masası başlığı ile katılım gerçekleştirdiğimiz bu fuarın sonuçlarının da bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca, katılımcı tüm kurum ve kuruluşlara da teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA