• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyanın o ilçesi ‘yenilenebilir enerji’nin üssü oluyor
01 Aralık 2016 Perşembe 12:57

Konya'nın o ilçesi ‘yenilenebilir enerji’nin üssü oluyor

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’in son dönemde ‘yenilenebilir enerji’nin üssü haline geldiğini söyledi. 

Türkiye’de yenilenebilir enerji sektörüne yatırım yapan firmaların Konya’dan sonra Beyşehir’i de kurdukları güneş enerji santralleri ile birlikte merkez haline getirdiğini belirten Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, “Özel sektör tarafından ilçemize bağlı Karaali ve Yenidoğan mahallelerimizde yapılan yatırımlar, yenilenebilir enerji sektöründe Beyşehir’in de var olduğunu gözler önüne seriyor” dedi.
Beyşehir’in yenilenebilir enerji potansiyeli yönünden oldukça zengin bir coğrafya olduğunun vurgulandığını belirten Özaltun, bunu görerek ilçeye yatırım yapan özel sektörün de bu imkanı yaptığı yatırımlarla çok iyi bir şekilde değerlendirdiğini ifade etti. Özaltun, “Beyşehir’e yatırım yapan özel sektör, güneş enerjisini kullanarak elektrik üretmek suretiyle ülkemize bu anlamda da önemli bir hizmeti sunarken, yeni kazanç ve istihdam kapılarına da imkan sağlıyor. Beyşehir Belediyesi olarak ilçemizdeki bu tür yatırımları önemserken, yatırımcılara da kurum olarak elimizden gelen yapılabilecek ne varsa her türlü kolaylık ve desteği sağlamaya çalışıyoruz. Devletimiz de zaten yenilenebilir enerji sektörünü teşvik edip destekliyor” diye konuştu.

Beyşehir’de 5 milyon euro yatırım
Beyşehir’de Karaali ve Yenidoğan mahallelerinde yenilenebilir enerjiye yatırım yapan Aslan Yapı A.Ş.’nin saha sorumlusu Salih Bayram ise, Beyşehir’in iki farklı mahallesinde de yaklaşık 5 milyon Euro’luk bir yatırımla 5319,60 kWp gücünde güneş enerji santralleri kurduklarını ifade etti. 101 bin metrekarelik alanda toplam 20 bin 460 panel kurarak güneş enerjisinden elektrik üretimi gerçekleştirmeye başladıklarını kaydeden Bayram, Beyşehir’deki güneş enerji santrallerinden yılda 9 milyon kWh elektrik üretmeyi hedeflediklerini belirterek, “Ürettiğimiz elektriği direk olarak devletin bize belirlediği enerji nakil hatlarına veriyoruz. Bölgede 4 ayrı nokta gibi gözükse de 2 yerde yatırımımız var. Yenidoğan ve Karaali’yi tek nokta olarak gördüğümüz için burasının 5319,60 kWp bir yatırımı var” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA