• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyanın manevi mimarları anıldı
25 Aralık 2010 Cumartesi 13:11

Konya'nın manevi mimarları anıldı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Konevi Araştırma Merkezi (MEBKAM) tarafından düzenlenen panelle, Konya'nın manevi mimarları Hacıveyis Efendi, Aksekili Hocalar (Mehmet Emin, Hüseyin ve Abdullah
Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Konevi Araştırma Merkezi (MEBKAM) tarafından düzenlenen panelle, Konya'nın manevi mimarları Hacıveyis Efendi, Aksekili Hocalar (Mehmet Emin, Hüseyin ve Abdullah Efendi) ile Guli Hoca lakabıyla tanınan Hasan Hüseyin Kulak vefat yıldönümlerinde anıldı.

MEBKAM tarafından organize edilen panel, Konya Ticaret Odası konferans salonunda yapıldı. Programa İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, MEBKAM Başkanı Hasan Yaşar ile çok sayıda ilim ve kültür adamı katıldı.

Programda konuşan MEBKAM Başkanı Hasan Yaşar, düzenledikleri panellerle Konya'nın manevi mimarlarını anmaya devam ettiklerini belirterek, “Anma programlarımız uzun soluklu olacak. Geçmişimizi, tarihimizi bilmeden ve anlamadan geleceğimizi inşa etmemiz mümkün değil. Daha önce Fahri Kulu, Hacıveyiszade Mustafa Efendi ve Memiş Efendi gibi Konya'mızın manevi mimarlarını anmıştık. Bugün de yine çok önemli ilim adamlarımızı vefat yıldönümlerinde anacağız” dedi.

Oturum başkanlığını Mehmet Ali Uz'un yaptığı panelde Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öksüz ile Diyanet İşleri eski başkan yardımcısı Halit Güler konuşmacı olarak yer aldı.

Halit Güler, Hacıveyis Efendi'nin hayatı, ilmi ve manevi yönünü anlatırken, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öksüz ise Hasan Hüseyin Kulak Hocaefendi'nin hayatını anlattı. Mehmet Ali Uz ise, Aksekili Hocalar olarak bilinen Mehmet Emin, Hüseyin ve Abdullah Efendi hakkında bilgi verdi. Uz, Aksekili Hocaların Konya'nın ilmine ve kültürüne çok önemli hizmetlerinin olduğunu belirterek bu tür anma programlarının önemine dikkat çekti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA