• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyanın ilçeleri KOMEKe kavuşuyor
10 Ekim 2014 Cuma 14:00

Konya'nın ilçeleri KOMEK'e kavuşuyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olan meslek edindirme kursları ile hanım lokallerini Konya’nın ilçelerine yaygınlaştırmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olan meslek edindirme kursları ile hanım lokallerini Konya’nın ilçelerine yaygınlaştırmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı. 
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim markası olan KOMEK ile hanım lokallerinin Konya’nın ilçelerine yaygınlaştırılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalandı. Meslek ve sanatın eğitiminin yanında kursiyerlerin aile bütçelerine katkı sağlamalarına imkan veren KOMEK’in Yeni Büyükşehir Yasası ile şehrin tamamına yaygınlaşması için yapılan protokolü İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ile Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur imzaladı. Kursların insanlara meslek kazandırırken vakitlerini en güzel şekilde değerlendirmelerine imkan verdiğini, pek çok insan için de terapi niteliğinde olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, Yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından büyük ilçelerden başlamak üzere kursları tüm ilçelerde yaygınlaştıracaklarını söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise, Belediye-Milli Eğitim işbirliğinin Konya’da en üst seviyede olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte yapmak istediği tüm çalışmalarda yanında olacaklarını söyledi. Gürsoy, yapılan işbirliği nedeniyle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti. İmza programında Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu ile KOMEK Şube Müdürü ile Halk Eğitimlerden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı da hazır bulundu.
 
“KOMEK BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK”
Konya’da ve yurtdışında 30 merkezde 115 aktif branşta hizmet veren ve bugüne kadar 235 bin kursiyerin yararlandığı KOMEK’ten mezun olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor. Protokolle, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sadece Konya merkezde değil, Konya’nın 31 ilçesinde de meslek edindirme kursları ve hanım lokalleri açarak büyümeye devam edeceği belirtildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA