• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyanın içme suyu problemi kalmayacak
22 Kasım 2010 Pazartesi 14:11

'Konya'nın içme suyu problemi kalmayacak'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ Genel Müdürlüğü çalışanları ile bayramlaştı. Bayram tatili süresince vatandaşların rahat ve huzuru için çalışan ekiplere
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kurban Bayramı dönüşü ilk mesai gününde Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ Genel Müdürlüğü çalışanları ile bayramlaştı.
 
İlk olarak KOSKİ Genel Müdürlüğü Selçuklu Tesisleri’nde KOSKİ çalışanları ile bayramlaşan Başkan Akyürek, bayram tatili süresince vatandaşların rahat ve huzuru için çalışan ekiplere teşekkür etti. Konya’da hareketli ve güzel bir bayram yaşandığını vurgulayan Başkan Akyürek, daha nice bayramlara sağlık ve afiyet içinde kavuşmayı diledi.
 
Geleceğin Konyasını hazırlama noktasında bayramda bazı bakanların Konya’yı ziyaret ederek Mavi Tünel’i gezdiklerini hatırlatan Başkan Akyürek, Mavi Tünel’den gelecek yıl Şeb-i Arus törenlerinde su akmaya başlayacağını ifade etti.
 
Mavi Tünel’in Konya açısından son derece önemli olduğunu belirten Başkan Akyürek, “Mavi Tünel ile birlikte tarımsal üretim ve çeşitlilik artacak, piyasada yeni imkanlar ortaya çıkacak. Ayrıca, Konya’nın gelecek 50 yıllık içme suyu problemi garanti altına alınmış olacak. Tahsis edilecek suyu Konya’ya taşıyarak yeni yapılacak Arıtma Tesisi ile şehir şebeke suyu olarak kullanacağız. Yer altı sularında yaşanacak sıkıntıya karşı şehrimizin geleceğini garanti altına almış olacağız” dedi.
 
MİSAFİRLERİ EN GÜZEL ŞEKİLDE AĞIRLAYALIM
 
7 Aralık’ta başlayacak Şeb-i Arus törenlerine şehir olarak hazırlandıklarını vurgulayan Başkan Akyürek, Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve dünyanın birçok ülkesinden törenler için Konya’ya gelecek olanları en güzel şekilde ağırlamak için herkesin üzerine düşeni yapacağını söyledi. Gelecek olanların Hazreti Mevlana’nın ve Selçuklu başkentinin misafirleri olacağını vurgulayan Başkan Akyürek, “Onlara göstereceğimiz ev sahipliği, medeniyetimizin değerlerini ortaya koyma adına bizler için önem taşımaktadır. Tüm belediye teşkilatımız törenlere kadar hazırlıklarını tamamlamış olacak. Konya olarak da gelenlere en güzel şekilde hizmet etmiş olalım” diye konuştu.
 
Başkan Akyürek, KOSKİ Selçuklu Tesisleri’nin ardından sırasıyla; Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı Tesisleri, Tatlıcak Tesisleri ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Büyükşehir Belediyesi çalışanları ile bayramlaştı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA