• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyanın hava durumu
29 Ekim 2010 Cuma 16:08

Konya'nın hava durumu

Sağanak yağış etkili oluyor. Yurdun batı bölgelerinde kendisini gösteren şiddetli yağmur sel ve su baskınlarına neden oldu. Fırtınayla gelen kuvvetli yağış birçok bölgede yaşamı etkilerken, hava
Sağanak yağış etkili oluyor. Yurdun batı bölgelerinde kendisini gösteren şiddetli yağmur sel ve su baskınlarına neden oldu. Fırtınayla gelen kuvvetli yağış birçok bölgede yaşamı etkilerken, hava sıcaklıkları da hissedilir derecede düştü.
 
Peki, hafta sonu Konya’yı nasıl bir hava bekliyor. Pastırma yazı ne zaman gelecek?
 
İşte bu soruların cevapları...
 
Çarşamba günü Trakya ve kıyı Ege’den Türkiye’ye giren yağışlı hava etkili oluyor. Özellikle yurdun batı bölgelerinde kendini gösteren kuvvetli yağış, sel ve su baskınlarına yol açtı. İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Ankara’da etkili olan sağanak yağış yaşamı da etkiledi. Yağışlı havanın batıdan doğuya doğru kayması bekleniyor.

Sağanak yağış zaman zaman Konya’da da etkili olurken, hava sıcaklıkları da yağışlarla birlikte hissedilir derecede düştü. Meteorolojinin tahminlerine göre yağışlı hava Pazar gününe kadar yurt genelinde etkili olacak.

Haftanın son gününde Türkiye’yi yağışsız bir havanın beklediğini duyuran meteoroloji, Pazartesi gününden itibaren ise pastırma yazının geleceğini açıkladı.  Önümüzdeki cumartesi gününe kadar Türkiye genelinde önemli bir yağış yok, Salı’dan itibaren sıcaklıklar 20-25 dereceye kadar yükselecek.

Tahminlere göre Konya’da önümüzdeki 5 günde beklenen değerler şöyle:
 
Cumartesi parçalı bulutlu 11 – 4,
Pazar sisli 13–2,
Pazartesi az bulutlu 14 – 3
Salı az bulutlu 14 – 5,
Çarşamba az bulutlu 15 – 6
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA