• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyanın fanatik beldesi
15 Mayıs 2010 Cumartesi 11:10

Konya'nın fanatik beldesi

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Kayabaşı beldesinde, cadde ve sokaklar üç büyük takım ile milli takımın renklerine boyanıyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Kayabaşı beldesinde, belediye tarafından işadamlarının verdiği maddi destekle kilitli parke ve bordür taşı döşenen cadde ve sokaklarda, şimdi de kaldırım kenar taşları üç büyük takım ile milli takımın renklerine boyanıyor.
    

Belde merkezinde cadde ve sokakların bordür taşlarının büyük bölümü sarı-kırmızı renklere boyanırken, bir bölümünde sarı-lacivert, bir bölümünde kırmızı-beyaz renklerin hakimiyeti dikkat çekiyor. Belde merkezindeki bir caminin dış cephe duvarları ile meydan ve belediye hizmet binasının duvarlarında ise ağırlıklı olarak siyah-beyaz renkler göze çarpıyor.
    

Kayabaşı Belediye Başkanı Yaşar Güneş, geçen yıl İzmir'de yaşayan işadamlarının maddi desteğiyle belde merkezinde bulunan birçok cadde ve sokağın kilitli parke ve bordür taşlarıyla kaplandığını söyledi. Güneş, yardım yapan işadamlarının isimlerinin cadde ve sokaklara da verildiğini anımsattı.
    

Hemşehrilerinin geçen yılki katkılarının 300 bin lirayı aştığını ve bu yardımların tamamının Kayabaşılı işadamlarının doğup büyüdüğü topraklarda hizmete dönüştüğünü vurgulayan Güneş, bu yıl da katkıların devam etmesiyle birlikte beldenin diğer sorunlarına neşter vurulacağını söyledi.
    

Güneş, bu yıl belediye olarak farklı bir uygulamayı hayata geçirdiklerini kaydederek, işadamlarının sağladığı katkılarla toz ve çamurdan kurtarılan yolların temiz ve pırıl pırıl bir görüntüye kavuşması için kaldırım kenar taşlarını boyamaya karar verdiklerini anlattı. İzmir'de yaşayan işadamlarının büyük çoğunluğunun Galatasaray takımını tuttuğunu, ancak Fenerbahçeli, Beşiktaşlı olanların da bulunduğunu vurgulayan Güneş, cadde ve sokaklardaki kaldırım kenar taşlarını işadamlarının tuttuğu takımın renklerine göre boyatmaya başladıklarını kaydetti.
 
-GALATASARAYLILAR AĞIRLIKTA-
 
Kasabanın girişinde başlayan boya çalışmalarının belde çıkışına kadar süreceğini belirten Güneş, şu ana kadar 8 cadde ve sokağın Galatasaray ve Fenerbahçe takımları ile milli takımın renklerine boyandığını bildirdi. Güneş, ''Beldemiz merkezindeki camimizin dış duvarı ile belde meydanı ve hizmet binamızın bahçesindeki duvarlar ise siyah-beyaz renklere boyandı, bordür taşları ise kırmızı beyaz renklerle kaplandı'' dedi.
    

Belde merkezinde boya çalışmalarına cadde ve sokaklardaki kaldırım taşları üzerinde itfaiyenin temizlik yapmasıyla başlandığını, ardından beyaz astar vurulan bordür taşlarının vatandaş hangi takımı tutuyorsa o renge boyandığını kaydeden Güneş, ''Boyanın uzun ömürlü olması için de üzerine parlatıcı koruyucu sürdürüyoruz. Tüm bu çalışmaları kasabamızda yaşayan bir engelli vatandaşımıza belli bir ücret karşılığında yaptırıyoruz. Kasabamızda Galatasaray'ı tutanlar ağırlıkta olduğu için genelde bu renklere boyanmış cadde ve sokaklar dikkati çekiyor'' diye konuştu.
    

Kasaba sakinlerinin de bu projeyi desteklediğini belirten Güneş, takım tutmayanların bile cadde ve sokakların güzelleşmesi adına bu çalışmadan memnun olduğunu dile getirdiğini söyledi.
    

Belediye Başkanı Güneş, işadamlarının verdiği katkılarla üç büyük kulübün renklerine boyanan cadde ve sokakların birkaç yıl sonra yeniden boyanması gerekeceğine de işaret ederek, ''Ne derece sesimizi duyurabiliriz bilemiyorum. Ama özellikle üç büyük kulübümüzün yöneticilerine bu vesileyle çağrıda bulunmak istiyorum; biz bu takımlarımızı renkleriyle bezediğimiz cadde ve sokaklarımızda yaşatırken, yöneticilerinin de ileriki çalışmada kullanacağımız boyalar için yardımlarını şimdiden bekliyoruz''

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA