• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyanın en büyükleri belli oldu
24 Haziran 2014 Salı 13:48

Konya'nın en büyükleri belli oldu

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında Konya’dan 9 firma yer aldı.

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, listede yer alan tüm firmaları ve çalışanlarını tebrik etti. Konyalı firmalarla gurur duyduklarını vurgulayan Başkan Kütükcü, Konya’nın küresel belirsizliklere, içeride ve bölgede yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen yarıştan kopmadığını söyledi.


İlk 500’de Konya’dan 9 firmanın yer almasının sevindirici olduğunu, ancak ilk 500 firmanın genelinin ihracatında yüzde 0.7 oranında gerileme görülmesinin düşündürücü olduğunu ifade eden Başkan Kütükcü, bu konunun 2023 ihracat hedeflerinin yakalanabilmesi için mutlaka önemle çalışılması ve yeni stratejilerin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.


Başkan Kütükcü, “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında Konya’dan giren firmalarımız; Konya Şeker 39. sırada, Tümosan 200’üncü sırada, Pakpen 203’üncü sırada, Eti Alüminyum 217’nci sırada, Konya Çimento 331’inci sırada, Akova Süt 395’inci sırada, Ova Un 438’inci sırada, Helvacızade Gıda 478’inci sırada, Hekimoğlu Un ise 492’nci sırada yer almaktadır. Elbette Konya’da bu listeye daha fazla firmayla girebilecek potansiyel var. Konya’nın yükselen başarı grafiğinin, önümüzdeki yıllarda bu listede de kendisini göstereceğine inanıyoruz. İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında şehrimizin 9 firma ile temsil edilmesi hepimizin göğsünü kabartıyor” şeklinde konuştu.

YENİ VE YENİLİKÇİ BİR ÜRETİM POLİTİKASI


Açıklamasında Türkiye’nin nitelikli büyümesi için sanayi üretiminin önemine dikkat çeken Başkan Kütükcü, işletmelerin küresel ve bölgesel gelişmelere daha dayanıklı, pazar çeşitliliğini yakalamış bir yapıya kavuşturulması gerektiğini, özellikle yenilikçi sanayi üretiminin teşvik edilmesinin işletmelerin ve ülkenin geleceği açısından kritik önemde olduğunu vurguladı. Başkan Kütükcü, “Türk özel sektörünün başarısının devam etmesi ve daha rekabetçi bir yapıya kavuşturulması için yeni ve yenilikçi bir üretim politikasına ihtiyacımız var” dedi.


İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırması sonuçları hakkında bilgi veren Başkan Kütükcü, bu yıl İlk 500’de yer alan firmaların toplam gelirlerinin yüzde 7.4, ödedikleri faiz giderlerinin yüzde 32.7 oranında arttığını, toplam istihdamda ise yüzde 4.2’lik bir artış kaydedildiğini sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA