• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyanın en büyük parkı olacak
24 Mayıs 2009 Pazar 15:22

Konya'nın en büyük parkı olacak

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Karaaslan Hadimi Parkı, tamamlandığında Konya'nın en büyük parkı olacak.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Karaaslan Hadimi Parkı, tamamlandığında Konya'nın en büyük parkı olacak.
Karaman Yolu üzerinde Aybahçe Mahallesi'nde yapımı devam eden parkın şehrin yeşil dokusuna büyük katkıda bulanacağını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, parkın tamamlanmasıyla bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini söyledi. Konya'da 5 yıl önce 12 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarının 41 metrekareye yükseldiğini hatırlatan Başkan Akyürek, her alanda büyük yatırımlar yapılan Konya'nın dünya kenti olma hedefine yaklaştığını bildirdi.
186 bin 775 metrekarelik park alanında 128 bin metrekare yeşil alan ve Türkiye'de ilk kez 15 bin metrekarelik meyve bahçesi olacağını anımsatan Başkan Akyürek, "Karaaslan Hadimi Parkı birçok ilki gerçekleştirecek. Ziyaretçilere meyve toplama imkanı sunulacak parkta, ayrıca engelli kardeşlerimizin terapisine faydalı olacak binicilik tesisi de hizmet verecek. Burası göletleri, spor tesisleri, oyun grupları, açık sergi alanları, yürüyüş yolları ile Konya'nın en güzel parkı olacak" dedi.
Başkan Akyürek, 2009 yılı içinde tamamlanacak Karaaslan Hadimi Parkı'nın 6 milyon TL'ye mal olacağını da sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA